Jane Heitmann genopstiller ikke

Jane Heitmann (V), formand for Sundheds- og Ældreudvalget og psykiatriordfører for Venstre genopstiller ikke til næste folketingsvalg. 

Det skriver hun på Linkedin og Facebook.

Efter 11 år i Folketinget vil hun kaste sig over nye udfordringer, og i første omgang vil hun begynde på en lederuddannelse. Hun vil nemlig tage en mba - Master of business administration, som er en erhvervsøkonomisk ledelsesuddannelse på kandidatniveau.

"Jeg ved endnu ikke, hvad fremtiden bringer. Jeg har min rod i sundhedsområdet, og i det private erhvervsliv," skriver hun.

Oprindelig er Jane Heitmann uddannet klinikassistent, men har siden uddannet sig til cand.mag. i dansk på Syddansk Universitet i Odense (2004). Siden 1999 og indtil valget i 2011 drev hun selvstændig erhvervsvirksomhed indenfor dentalbranchen. Siden 2006 har hun været medlem af Kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune, og i 2011 kom hun også i Folketinget.

"I skal vide, at jeg har elsket hver eneste dag på Christiansborg. At være folkevalgt og arbejde benhårdt for Venstre i Assens-kredsen, fynboer og Danmark er en ære og en tillidssag, som jeg har gjort mig stor umage for at leve op til," skriver hun.

53-årige Jane Heitmann er ud over formand for Sundheds- og Ældreudvalget i Folketinget også psykiatri- og ældreordfører for Venstre, og hun omtaler netop de to områder som hjertesager. Hendes farvel til politik er meldt ud, kort før der ventes store aftaler på netop ældre og psykiatriområdet. Det gælder forhandlingerne om en ny 10 års plan for psykiatriområdet og et ønske om mindre bureaukrati i ældreplejen.

Jane Heitmann er blot den seneste i en lang række af Venstre-profiler, der enten er stoppet i partiet, i politik eller ikke genopstiller ved næste valg.

Det gælder eksempelvis Lars Løkke Rasmussen, Inger Støjberg, Britt Bager, Karsten Lauritzen, Marcus Knuth, Tommy Ahlers, Kristian Jensen, Claus Hjort Frederiksen og Ellen Trane Nørby.

Jane Heitmann understreger dog sin opbakning til Venstres politiske leder som statsminister: 

"Jeg har kendt Jakob i mere end ti år. Vi blev begge valgt på Fyn i 2011. Jakob har sat en klar politisk retning, og han er på alle måder et troværdigt og ordentligt menneske, som vil kunne lede Danmark."

I Assens-kredsen anbefales Pia Offer Madsen som arvtager af folketingskandidaturet, et valg, som Heitmann bakker op om. 

 

 
.
Like eller del denne artikel