Familien overtager skandaleramt lægeklinik

Læger med bedragerisag hængende over hovedet har pr. 1. juni overdraget skandaleramt klinik til familien.

Det skriver Politiken. 

Klinikkens to mangeårige ejere af Charlottenlund Lægehus fik i oktober 2021 frataget deres ydernumre og dermed retten til at drive lægeklinik for offentlige kroner. Det skete efter, at Politiken siden januar 2021 har afdækket en række kritisable forhold i lægehuset og dets testfirma, Medicals Nordic. Afdækningen medvirkede først til, at regionerne rev kontrakten med testfirmaet over, og siden er det i avisen beskrevet, hvordan lægehusets patienter, ansatte og deres familier samt private kunder er blevet over-eller dobbeltfaktureret.

Politiet har efterforsket den mulige svindelsag i over et år, fire personer er sigtet, og mindst seks millioner kroner beslaglagt. Områdets øverste instans, Landssamarbejdsudvalget, besluttede i oktober 2021 at fratage lægehusets to ejere deres ret til at drive lægeklinik med offentlige ydelser. Men de to læger bestrider afgørelsen og fik i januar 2022 byrettens ord for at kunne fortsætte klinikdriften indtil en endelig dom. 

Men nu har de to læger altså valgt alligevel at afhænde ejerskabet af klinikken, nemlig til den enes far, der også er praktiserende læge.

Parterne ønsker ikke at kommentere sagen.

Ifølge Politiken driver de to læger ved siden af lægegerningen flere forskellige forretninger. De ejer fælles firma, der bl. a. investerer i ejendomme, værdipapirer og restaurationsbranchen.

Like eller del denne artikel