Sophie Hæstorp kræver redegørelse fra 1813

Der er fuldstændig styr på vagtplanen. Sådan lød beskeden fra ledelsen af Region Hovedstadens akuttelefon 1813 forud for juledagene sidste år.

Men i perioder af juledagene manglede op til en fjerdedel af den bemanding, der er nødvendig for at leve op til målet om en svartid inden for tre minutter. Og ledelsen badet vikarbureau finde lægevikarer, viser korrespondance, som DR er kommet i besiddelse af.

Vikarerne skulle findes uden annoncering på sociale medier og 'under radaren' fremgår det ifølge dr.dk af korrespondancen mellem ledelsen af Akuttelefonen 1813 og vikarbureauet vikarlæger.dk.

Formand for Region hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) forstår ikke, hvorfor ledelsen hos Akuttelefonen 1813 udadtil fastholdt, at vagtplanen gik op.

“Det ærgrer mig, at man ikke bare går ud i en ærlig kommunikation og siger, at vi fortsat har ledige stillinger. Jeg har bedt om en redegørelse fra Akutberedskabet netop om det her spørgsmål, fordi man meget skråsikkert går ud og siger, at der ligger en fast vagtplan,” siger hun til dr.dk.

Udover en redegørelse har regionsrådsformanden indkaldt Akuttelefonens ledelse til et møde.

“Og så er det også min forventning, at vi i regionens sundhedsudvalg skal se på, om der er brug for et eftersyn af akuttelefonen.”

 

Tags: Sophie Hæstorp Andersen, 1813

Like eller del denne artikel