Lars Østergaard sammen med et udvalg af forskere, sygeplejersker, læger og sekretærer fra Infektionssygdomme. Foto: Tonny Foghmar, AUH

Fire corona-eksperter slået til ridder af Dannebrogordenen

Fire meget aktive eksperter under coronaepidemien har fået en stor udmærkelse af Dronning Margrethe - de er slået til ridder af Dannebrogordenen.

De fire er Helene Bilsted Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Lars Østergaard, professor og overlæge på Aarhus Universitetshospital, Jens Lundgren, professor og overlæge på Rigshospitalet samt Michael Bang Petersen, professor på Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.

Dannebrogordenen blev indstiftet i 1671 og blev tildelt dem, »som ved Dyd, tro Tieniste og mandige Bedrifter have giort sig frem for andre berømmelig", som det hed i ordenens første nedskrevne statut af 1693. 

Michael Bang Petersen har også netop vundet Forskningskommunikationsprisen 2022 og de 200.000 kroner, der følger med.

Michael Bang Petersen har som leder af forskningsprojektet HOPE kastet lys over coronapandemien og undersøgt, hvordan tilliden mellem stat og borger udviklede sig i en mørk tid, hvor sygdom, nedlukninger og hurtigt udviklede vacciner vendte vores hverdag på hovedet.

 

 

Like eller del denne artikel