Skip to main content

{source}
<!-- /52195173/ST_top -->
<div id='div-gpt-ad-1510488486117-0' style='height:180px; width:930px;'>
<script>
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1510488486117-0'); });
</script>
</div>
{/source}

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Bill Gates udgiver ny bog for at hindre den næste pandemi

BØGER. Vi er slet ikke forberedte til en ny pandemi. Men hvis vi træffer de rigtige valg og foretager de rette investeringer, kan vi gøre covid-19 til den sidste pandemi, skriver grundlægger at Microsoft og mangemilliardær Bill Gates i sin kommende nye bog "How to Prevent the next Pandemic". Heri fremlægger han sin trin-for trin plan, som skal forhindre en gentagelse af covid-19 pandemiens elendigheder.

"Covid-19-pandemien er ikke forbi, men selvom regeringer rundt om i verden stræber efter at lægge den bag os, begynder de også at tale om, hvad der derefter sker. Hvordan kan vi forhindre en ny pandemi i at dræbe millioner af mennesker og ødelægge den globale økonomi? Kan vi overhovedet håbe på at opnå dette," spørger Bill Gates på sin blog, hvor han netop har lanceret den kommende bog, hvoraf det fremgår at han mener, at svaret er ja, det kan vi godt. 

Ifølge Bill Gates vil han i "How to Prevent the next Pandemic" helt lavpraktisk redegøre for, hvad verden burde have lært af covid-19, og hvad vi alle kan gøre for at afværge endnu en global katastrofe, hvis vi tør stole på den fælles viden fra verdens førende eksperter:

”Jeg ved, at det kan være svært at tro, mens vi stadig forsøger at få covid-19 under kontrol. De seneste to år har forårsaget utrolige mængder af modgang rundt om i verden, og det er ikke let at føle sig optimistisk, når man har udstået den elendighed, som så mange mennesker har oplevet. Men hver gang jeg ser den lidelse, som covid har skabt – hver gang jeg læser om det seneste dødstal eller hører om nogen, der mistede deres job eller kører forbi en skole, der er lukket – kan jeg ikke lade være med at tænke: Vi må sørge for aldrig at lade dette ske igen.” 

Bill Gates skriver, at han er bevidst om, at målet om aldrig flere pandemier er ambitiøst, men at han mener, at de fremskridt, som verdenssamfundet har gjort i løbet af de seneste to år i form af blandt andet nye vacciner, styrket viden om luftvejssygdomme og en øget forståelse for pandemiers alvorlighed, kan være med til at bane vejen for succes: 

”Ingen behøver at blive overbevist om, at en smitsom sygdom kan dræbe millioner af mennesker eller lukke den globale økonomi. Hvis vi træffer de rigtige valg og investeringer, kan vi gøre covid-19 til den sidste pandemi,” skriver han og fortsætter:

”Dette er noget, jeg har tænkt på i lang tid, og covid har kun gjort det tydeligere, at verden skal prioritere at eliminere pandemier som en trussel mod menneskeheden. Jeg har fulgt covid siden de tidlige dage af udbruddet, og arbejdet med eksperter indefra og udenfor Gates Foundation, som kæmper for en mere retfærdig reaktion og har bekæmpet infektionssygdomme i årtier. Jeg har lært meget i processen – både om denne pandemi, og hvordan vi stopper den næste – og jeg vil gerne dele, hvad jeg har hørtk. Så jeg begyndte at skrive en bog om, hvordan vi kan sikre, at ingen nogensinde lider af en pandemi igen,” skriver Bill Gates, der pointerer, at det ikke er nok bare at skabe flere nye vacciner:

"Vi skal også sørge for, at alle, der kan drage fordel af vacciner, har adgang til dem, og det er her, verden kollektivt har svigtet i sin reaktion på covid. Mens der blev uddelt mindst ni milliarder doser i det seneste år, gik mindre end én procent til folk i lavindkomstlande. Det giver ikke mening, at så mange mennesker med lavere risiko for infektion i rigere lande blev vaccineret, før vi nåede de mest sårbare mennesker, inklusive ældre, dem med underliggende medicinske tilstande og sundhedspersonaler. Vi skal gøre det bedre, næste gang verden står over for et patogen, der har potentialet til at udløse en pandemi," siger Bill Gates, der også vil fortælle, hvordan det har været at blive gjort til genstand for konspirationsteorier.

Bill Gates: "How to Prevent the next Pandemic", udkommer i begyndelsen af maj 2022 og vil i Europa bliver udgivet af Penguins forlag.

Tags: corona

Del artikler