Foto: www.covidbrille.dk

Danske forskere vil undersøge, om briller beskytter mod coronavirus

Danske og norske forskere skal nu undersøge, om briller og solbriller kan føjes til listen over værnemidler.

Vi bruger mundbind for at beskytte os mod at få coronavirus ind i munden eller ind gennem næsen, men coronavirus kan faktisk også finde vej ind i din krop via slimhinderne i dine øjne.

I et nyt studie vil forskere fra København, Aarhus, Aalborg og Odense sammen med Folkehelseinstituttet i Norge nu undersøge, om brillebærere i kraft af deres briller er bedre beskyttet imod den form for smitte end folk, der ikke bruger briller.

Studiet varer to uger, og en lodtrækning afgør, om den enkelte deltager skal bære briller eller ej under forløbet. Når de to uger er gået, bliver deltagerne bedt om at udfylde et spørgeskema. Et simpelt og let forskningsprojekt, som Kasper Iversen, overlæge og professor ved Herlev og Gentofte Hospital, håber afspejler sig i antallet af deltagere.

”Vi håber, at op imod 100.000 personer vil deltage i undersøgelsen, så vi kan få afklaret om briller beskytter imod coronavirus,” siger Kasper Iversen.

Der er stadig begrænset viden om, i hvor høj grad coronavirus smitter via øjnene, men der er flere indikationer på, at personer der bruger briller bliver smittet mindre.

For godt et år siden offentliggjorde Journal of Clinical and Diagnostic Research resultaterne fra et studie foretaget i Indien, der viste, at briller kunne have en beskyttende effekt. I den indiske undersøgelse deltog 309 personer, og hvis man spørger overlæge og professor Thomas Benfield fra Amager og Hvidovre Hospital, så giver det god mening at lave et større studie, der kan fastslå, om brillebærere rent faktisk er bedre beskyttet.

”Hvis det viser sig, at brillebærere er bedre beskyttet imod coronavirus, så er det et nemt og nyttigt redskab til at reducere smitten” siger Thomas Benfield.

 

 

Du kan læse mere om studiet og melde dig som deltager ved at besøge www.covidbrille.dk

Det er muligt at tilmelde sig deltagelse i studiet frem til den 21. februar 2022.

Tags: corona

Like eller del denne artikel