Sundhedsøkonom Jakob Kjellberg mener, at der vil gå et år, før hospitalerne kommer til bunds i de ventelister, som er blevet længere og længere under corona.

Dyster prognose for patienter på venteliste

Behandlingsgarantien genindføres fredag, men de titusinder, som venter på operationer, behandlinger og undersøgelser, risikerer at skulle vente længe endnu. Sundhedsøkonom Jakob Kjellberg mener, at der vil gå et år, før hospitalerne kommer til bunds i de ventelister, som er blevet længere og længere under corona.

Det skriver Politiken.

Regionernes formand Stephanie Lose (V) afviser at give et konkret bud på, hvornår listerne kan være afviklet. Det bud tør sundhedsøkonom Jakob Kjellberg godt at give.

"Det er jo ikke et bud baseret på 30 doktorafhandlinger, men ud fra de erfaringer, vi har fra tidligere kriser – for eksempel sygeplejerskestrejken i 2008 – vil mit bedste bud være et år fra nu«, siger Jakob Kjellberg til Politiken. Han er professor ved Vive – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd .

Der findes ikke præcise, samlede tal for, hvor mange patienter der har fået udskudt en aftale. Men i et notat fra august anslår Sundhedsstyrelsen, at alene de 10 ugers sygeplejerskestrejke betød, at ca. 35.500 operationer blev udskudt.

I et andet notat opgør Region Hovedstaden, at der i midten af november var 16.357 patienter, der ventede på et udskudt ambulant besøg. 18.794 ventede på et kirurgisk indgreb, som skulle have været foretaget tidligere.

I et tredje notat skriver Region Midtjylland 3. januar, at de ved udgangen af denne måned forventer, at mellem 22.000 og 23.000 patienter venter på en udskudt operation på et af regionens hospitaler.

Like eller del denne artikel