Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Region vil give pressede hospitaler økonomisk hjælp

Sundhedspersonale på hovedstadens pressede hospitaler kan i dag få en hjælpende hånd. Der kan være nemlig være 30 millioner på vej til rekruttering og fastholdelse af medarbejdere. 

Det fremgår af dagsordenen for et ekstraordinært møde i forretningsudvalget i dag i Region Hovedstaden, som afløses af et ekstraordinært møde i regionsrådet.

"Lige nu udgør mangel på sundhedsfagligt personale en af de største udfordringer i hverdagen på regionens hospitaler. Vi har som arbejdsplads svært ved at tiltrække nok ansøgere til stillingerne, og alt for mange ansatte søger ud af regionen efter kort tids ansættelse. Det er derfor nødvendigt, at rammerne for et godt arbejdsliv for medarbejderne i regionen styrkes hurtigst muligt," hedder det i dagsordenen, hvor administrationen anbefaler, at der afsættes midler til en vinterpakke på 30 mio. kr., som har til formål på den korte bane at styrke fastholdelse og rekruttering af sundhedsfagligt personale.

"Midlerne skal have umiddelbar effekt på det gode arbejdsliv og kan anvendes til at etablere indsatser, som understøtter eksempelvis god jobstart for nyuddannede, en mere retfærdig fordeling af vagtarbejdet, brug af nye faggrupper til at løse nye sundhedsopgaver eller brug af velfærdsteknologi og digitale løsninger," hedder det.

»Vi ved jo godt, at det her langt fra løser de problemer, vi står i, så det er nogle foreløbige løsninger«, siger formand for Region Hovedstaden, Lars Gaardhøj (Soc.).

Han peger på, det blandt andet skal give bedre mulighed for at honorere medarbejdere for en ekstra indsats.

Lars Gaardhøj har på regionsrådets vegne skrevet til sundhedsminister Magnus Heunicke, hvor han opfordrer til, at regeringen afsætter midler til en pulje til sundheds- og socialvæsnet, som skal målrettes initiativer til rekruttering og fastholdelse af medarbejdere, og at arbejdet i lønstrukturkomitéen understøttes bedst muligt, så rapporten hurtigt bliver færdig, og der bliver konkluderet herpå.

Det er lønstrukturkomiteen, som skal se på lønstrukturen på det offentlige område – herunder rammerne for sygeplejerskernes løn.

Dansk Sygeplejeråds kreds i hovedstaden har til Berlingske oplyst, at man ikke i første omgang vil forhandle en ny aftale om ekstraarbejde på plads. Derimod er man åben over for at drøfte andre løsninger til, hvordan sundhedsvæsenet kan hænge sammen, uden at sygeplejerskerne tager ekstraarbejde.

 

Mio kr. Fordeling 30 mio kr.
Amager og Hvidovre Hospital 4,0
Bispebjerg og Frederiksberg Hospital 3,0
Bornholms Hospital 0,5
Herlev og Gentofte Hospital 5,5
Nordsjællands Hospital 3,0
Rigshospitalet 9,0
Region Hovedstadens Psykiatri 5,0
I alt 30,0

 

Del artikler