Tre personer med tilknytning til lægehus sigtet for fusk

Nordsjællands Politi har sigtet tre personer for uberettiget at skaffe sig betaling for ydelser i en lægeklinik i Charlottenlund.

Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

På baggrund af en anmeldelse fra Region Hovedstaden har Nordsjællands Politi ransaget flere adresser og nu sigtet tre personer. Alle tre har tilknytning til en lægeklinik i Charlottenlund.

De tre personer er sigtet for at have foretaget registreringer af fiktive ydelser i flere patienters og ansattes navne samt dobbeltfaktureringer, hvor lægehuset har modtaget betalinger fra borgere og afregning fra regionen flere gange for de samme ydelser.

 "Vi er i fuld gang med efterforskningen og er nået så langt, at vi i dag har kunne sigte de tre personer. Efterforskningen er dog på ingen måder færdig, og der ligger fortsat et stort arbejde for at få samlet puslespillet og få klarlagt den endelige rollefordeling, der har været i lægehuset," siger politikommissær Jesper von Bülow.

Som en del af den videre efterforskning vil der blive foretaget flere afhøringer i sagen, ligesom der er store mængder data der skal behandles. Herefter bliver sagen oversendt til anklagemyndigheden, som skal træffe beslutning om, hvorvidt der skal rejses tiltale mod en eller flere af de sigtede.

Nordsjællands Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen.

I løbet af året har Politiken i en række artikler beskrevet, hvordan patienter og medarbejdere har berettet om uregelmæssigheder i lægehuset.

De har blandt andet fortalt, at Region Hovedstaden uretmæssigt er blevet faktureret for fiktive sundhedsydelser i deres navne. Der har tilsyneladende også været dobbeltfakturering af ydelser hos private og det offentlige. En opgørelse har vist, at lægehuset i 2020 opkrævede 19 millioner kroner fra Region Hovedstaden, og at den for en lang række lægeydelser har faktureret for 75 til 670 procent mere end en gennemsnitlig klinik i regionen.

 
Like eller del denne artikel