Nikolai Hoffmann-Petersen har et bugnende cv.

Ledelsen prøver igen: Ny mand fundet som ledende overlæge i Silkeborg

Efter at daværende ledende overlæge på Regionshospitalet Silkeborg Ulrich Fredberg i april 2020 under stor dramatik blev fyret - mere eller mindre direkte i en pressemeddelelse af hospitalsledelsen - har udskiftningen af personer i ledelsen af Diagnostisk Center i Silkeborg været stor. Men nu har ledelsen fundet en ny læge til stillingen som ledende overlæge, som de mener har "nærmest den perfekte erfaring til opgaven".

Det er Nikolai Hoffmann-Petersen, som 1. december sætter sig i stolen som ny ledende medicinsk overlæge i Diagnostisk Center. Han kommer med erfaring fra en af landets største medicinske afdelinger i Hospitalsenheden Vest. Valget af ham sker efter indstilling fra et enigt ansættelsesudvalg.

"Med Nikolai får vi en meget kompetent og erfaren leder med en baggrund inden for både klinisk praksis, forskning og ledelse. Han har nærmest den perfekte erfaring til opgaven med at lede et så komplekst og vigtigt center. Samtidig er han et sympatisk menneske med god forståelse for Silkeborgs særlige rolle i det midtjyske sundhedsvæsen, og vi glæder os derfor meget til samarbejdet med ham," siger lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen i en pressemeddelelse.

Stor udskiftning

Efter fyringen af Fredberg i april 2020 gik der to måneder. Så kunne ledende overlæge for Røntgen og Skanning på Diagnostisk Center, Lasse Nørgaard, ikke mere og bad om flytning. Det skete efter kun otte måneder i jobbet. Otte hektiske måneder, hvor han befandt sig midt i stormvejret i forbindelse Fredbergs fyring. Han spillede nemlig sandsynligvis en afgørende rolle for afskedigelsen af Ulrich Fredberg, da han havde sendt en såkaldt bekymringsmail til ledelsen af Hospitalsenhed Midt, Claus Brøchner-Nielsen og Thomas Balle Kristensen, hvori han kritiserede Ulrich Fredbergs ledelse. Og den slags gør man ikke ustraffet. Samarbejdsklimaet mellem Nørgaard og hans nye medarbejdere på den ene side og Fredbergs mange støtter på stedet på den anden side kom under frysepunktet.

I hans stilling som ledende overlæge for Røntgen og Skanning på Diagnostisk Center blev Niels Bang i stedet konstitueret 1. oktober 2020.

I selve Fredbergs stilling blev Mikkel Gjesing Callsen konstitueret i maj 2020. Men i maj i år sagde han stop. Begrundelsen var arbejdsuger på 90 timer og mangel på administrativ støtte, sagde han.

"Jeg er hverken sur eller bitter, men det er utilfredsstillende ikke at kunne nå i bund med de opgaver, som jeg føler er nødvendige at løse og med rette kvalitet. Der ville være bedre ledelse, hvis der var mere tid og overskud til at lave visioner, strategi og sikre udvikling i stedet for at løse administrative opgaver," sagde Mikkel Callsen i maj til Midtjyllands Avis.

Arbejdshest

Da Nikolai Hoffmann-Petersen i 2018 blev ny ledende overlæge på Medicinsk Afdeling på Hospitalsenheden Vest, forlød det, at udsigten til et stor ansvar og lange arbejdsdage ikke bekymrede ham, for han har altid arbejdet meget. Og man tror ham, for hans cv er ganske enkelt bugnende.

Ved siden af sin lægegerning og sine studier har han bl.a. været aktiv i foreningen for Yngre Læger, hvor han i en periode var næstformand, og han har også stillet op som formand for Lægeforeningen. Dengang i 2018 var han også ved at tage en master i business administration på Aarhus Business School, og samme år tog han sin anden speciallægeudannelse i intern medicin (nyresygdomme). I 2011 fik han sin første speciallægeuddannelse i almen medicin. Og i forbindelse med sin Ph.D. har han forsket i telemedicin og måling af patienternes blodtryk i eget hjem.

På privatlivsfronten har han og hans kone så også nået at få fem børn.

Vil udvikle effektive patientforløb

Han er 45 år og kommer fra en stilling som ledende overlæge på Medicinsk Afdeling i Hospitalsenheden Vest – en af landets største medicinske afdelinger med otte af ni intern medicinske specialer. Her har han de seneste tre år stået i spidsen for afdelingens 115 læger og i alt 500 medarbejdere og har de seneste år blandt andet været med til at gennemføre fusion af de medicinske afdelinger i Herning og Holstebro og forberede flytningen til det nye hospital i Gødstrup.
Med jobskiftet bliver Nikolai Hoffmann-Petersen en del af Diagnostisk Centers centerledelse, som desuden består af Niels Bang og oversygeplejerske Knirke Hartmann Thomsen. Pt. er Bente Dam desuden tilknyttet som oversygeplejerske med særlige opgaver.

"Jeg glæder mig til at blive en del af et stærkt center og være med til at udvikle nye og effektive patientforløb sammen med centrets medarbejdere og den øvrige centerledelse – og ikke mindst sammen med de praktiserende læger, kommunerne og vores kolleger på andre hospitaler," siger Nikolai Hoffmann-Petersen.

Diagnostisk Center er en del af Regionshospitalet Silkeborg, som sammen med regionshospitalerne i Viborg, Skive og Hammel udgør Hospitalsenhed Midt. På Diagnostisk Center er de interne medicinske specialer og radiologien samlet i ét fælles center med fokus på at udvikle effektive patientforløb af høj kvalitet. Det seneste år har Region Midtjylland gennem en større inddragelsesproces udarbejdet en ny udviklingsplan for hospitalet i Silkeborg. Og netop Diagnostisk Centers rolle som en del af regionens udviklingshospital ligger den nye ledende medicinske overlæge på sinde.

"Når den endelige udviklingsplan er vedtaget, skal vi selvfølgelig se på, hvordan vi kan få den foldet bedst muligt ud i hverdagen på Diagnostisk Center. Og vi skal sikre, at de nye ideer, effektive patientforløb og interessante forskningsresultater kommer patienterne til gavn både i Silkeborg og andre steder i regionen, så vi kan leve op til de visioner, politikerne har for hospitalet," siger Nikolai Hoffmann-Petersen.

Like eller del denne artikel