3.000 patienter har ved en fejl modtaget tilbud om 3. stik coronavaccine

3.000 borgere i Region Hovedstaden er ved en fejl blevet inviteret til 3. stik med en coronavaccine.

Møder de op på et vaccinationssted, vil de derfor blive afvist. Vaccinationscentrene er orienteret om fejlen af Region Hovedstaden og er klar til at modtage borgerne.

Det fremgår af en intern orientering i Region Hovedstaden.

De berørte patienter vil i dag og på mandag blive informeret om fejlen og få oplyst, at deres henvisning til 3. vaccination vil blive annulleret. Er patienterne allerede blevet vaccineret, skal de ikke fortage sig yderligere, da det er Sundhedsstyrelsen vurdering, at det ikke er sundhedsskadeligt. Ved behov kan patienterne kontakte det ambulatorium, som de er tilknyttede.

Fejlen skyldes, at Rigshospitalet og Herlev og Gentofte Hospital har visiteret en række patienter i behandling og efterkontrol for kræft til 3. vaccination, selvom disse falder uden for Sundhedsstyrelsens kriterier. Sundhedsstyrelsen anbefalinger går på, at personer med et stærkt svækket immunforsvar skal tilbydes 3. vaccination for at sikre bedst mulig beskyttelse mod smitte af covid-19. På bagrund af de kriterier er ca. 15.500 borgere fra Region Hovedstaden blevet inviteret til 3. vaccination.

Ud over genvaccinationer af i alt ca. 50.000 danskere med et stærkt svækket immunforsvar, er genvaccinationerne også i gang af landets ca. 40.000 plejehjemsbeboere. 29.666 danskere har nu fået 3. stik.

 

Like eller del denne artikel