Sundhedspolitisk Tidsskrift

Ringede 112 forgæves: Borger døde i går af hjertestop i hovedstaden

Torsdag indtraf den tragedie, som 30 medarbejdere i sidste uge advarede om i Berlingske. Der var endnu en situation, hvor det ikke lykkedes regionens vagtcentral at besvare et 112-opkald – denne gang ved et hjertestop.

Det skriver Berlingske.

I sidste uge kunne Berlingske afsløre, at flere borgere i Region Hovedstaden har oplevet ikke at kunne komme igennem til regionens 112-vagtcentral. Medarbejderne har gennem tre måneder indsamlet dokumentation til Berlingske, fordi de ønskede, at offentligheden fik kendskab til antallet af de mistede opkald. Alene i første uge af september var der minimum 600 mistede opkald, og medarbejderne var overbeviste om, at de mistede opkald enten har kostet menneskeliv eller kom til at koste menneskeliv. 

Torsdag mislykkedes 112-opkald til vagtcentralen, og hjælpen til borgeren i den livstruende situation blev forsinket. Det er uvist, hvor stor en forsinkelse det mistede opkald medførte. Det er også uvist, om borgerens liv kunne være reddet, hvis 112-opkaldet var gået direkte igennem til vagtcentralen.

Berlingske har fået bekræftet hændelsen af tre kilder fra systemet uafhængigt af hinanden.

Liselott Blixt, sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, indkaldte i sidste uge sundhedsminister Magnus Heunicke i samråd på grund af sagen.

 

 

Tags: 112

Like eller del denne artikel