Ny forskning viser, at patienter med ikke-reguleret diabetes havde signifikant større sværhedsgrad af covid-19 og længere hospitalsindlæggelsestid sammenlignet med patienter, der havde velreguleret diabetes og med lavere blodsukker.

4 ud af 10 covid-døde i USA havde bestemt, anden sygdom

ADA: Næsten halvdelen af alle, der er døde af covid-19 i USA, har haft diabetes, og særligt spansktalende amerikanere er i høj risiko for både ringe reguleret diabetes og svær covid-19, viser nyt studie.

40 procent af amerikanerne, der er døde af covid-19, har haft diabetes, og 1 ud af 10 personer med diabetes indlagt på grund af covid-19 dør inden for en uge i USA. 

Alligevel rapporterer næsten en ud af fem amerikanere med diabetes, at de på grund af de øgede økonomiske begrænsninger af pandemien måtte vælge mellem at købe mad eller købe medicin og medicinske forsyninger, der er nødvendige for at håndtere deres diabetes. 

I et nyt studie præsenteret på den amerikanske diabeteskongres ADA 2021 forsøgte forskere at afklare virkningen af ​​dårligt reguleret diabetes eller mangel på medicinbrug i forhold til covid-19 sværhedsgrad og genopretning i en overvejende spansktalende befolkning (89 procent).

Latinamerikanere (hispanics) er 2,4 gange så tilbøjelige til at dø af covid-19 i USA og har 50 procent større risiko for at få diabetes sammenlignet med ’hvide’ amerikanere, skriver ADA i en pressetekst i forbindelse med præsentationen.

I det retrospektive studie anvendte forskere medicinske journaler fra 369 patienter indlagt på University Medical Center, El Paso, Texas, med covid-19. Patienter blev kategoriseret baseret på A1C-niveauer i normal-glykæmisk, prædiabetes og diabetes mellitus grupper. 

Resultaterne viser, at patienter med ikke-reguleret diabetes havde signifikant større sværhedsgrad af covid-19 og længere hospitalsindlæggelsestid sammenlignet med patienter, der havde velreguleret diabetes og med lavere blodsukker. 

”Vores resultater fremhæver vigtigheden af at følge op, overvåge og kontrollere blodsukker hos indlagte covid-19-patienter fra starten, specifikt for sårbare befolkningsgrupper, der allerede er i risiko for komorbiditeter (andre sygdomme, red.),” udtaler Sudip Bajpeyi, ph.d., University of Texas i El Paso og hovedforfatter til undersøgelsen, i presseteksten.

Tags: corona

Like eller del denne artikel