"Vaccinen er vores supervåben mod covid-19, og derfor har vi brug for at sikre, at der bliver produceret flere vacciner globalt, men i vores øjne også her i Danmark," sagde Mette Frederiksen i april.

Flere virksomheder viser interesse for vaccineproduktion i Danmark

Muligheden for at starte produktion af vacciner mod covid-19 i Danmark har i første omgang tiltrukket interesse fra seks virksomheder.

Det skriver Medwatch.

Danmark skal i nær fremtid kunne forsyne ikke bare sin egen befolkning med vacciner, men også befolkninger i Europa og globalt, sagde statsminister Mette Frederiksen (Soc.) i april.

"Vaccinen er vores supervåben mod covid-19, og derfor har vi brug for at sikre, at der bliver produceret flere vacciner globalt, men i vores øjne også her i Danmark," sagde hun dengang. Hun ønskede, at vaccinerne skal være baseret på mRNA-teknologien, der er grundlaget f.eks. for Pfizer/BioNTech og Modernas covid-19-vacciner.

Regeringen satte derfor gang i og inviterede til en såkaldt markedshøring, der er en indledende mulighed for, at vaccineproducenter fra ind- og udland kan kommentere og diskutere produktionsidéen, forud for et udbud.

Ved fristens udløb onsdag havde seks virksomheder ønsket at deltage i den markedshøring, som Statens Serum Institut gennemfører.

"Møderne afholdes i løbet af næste uge, hvorefter der skal være en endelig politisk afklaring af, om og hvordan udbuddet skal afholdes. Præcist hvor lang tid den proces vil tage, ved vi ikke på nuværende tidspunkt," skriver skriver instituttets vicedirektør Ole Jensen i en email til MedWatch.

Han kan ikke oplyse, hvor mange af firmaerne, der i givet fald er danske.

I høringsprocessen ønsker Seruminstituttet blandt andet vaccineproducenternes svar på, hvor hurtigt produktionens forskellige faser kan indledes, men først og fremmest skal det dog afklares, om et udbud på området overhovedet er realistisk.

 

Tags: corona, coronavaccine

Like eller del denne artikel