Brostrøm: Tid til at overveje brugen af mundbind

Coronaepidemien i Danmark er under kontrol, over 40 procent af befolkningen har fået første stik, og derfor bør brugen af tests, coronapas og mundbind overvejes.

Det siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, i et interview til TV 2.

"Vi har den store vaccinationsdækning, lave smittetal og lave indlæggelsestal. Det gør, at det er relevant at diskutere, om man kan skrue en smule ned på restriktioner, brug af mundbind og coronapas i forskellige sammenhænge," siger han til TV2.

Partierne bag genåbningsaftalen mødes onsdag i denne uge for at diskutere en yderligere genåbning. Brostrøm forventer, at brugen af mundbind vil være på dagsordenen.

B.T. erfarer, at politikerne onsdag vil tale om en konkret udfasningsplan for mundbind og coronapas. Derudover bliver reglerne om, at restaurationer skal lukke klokken 23, også et tema i forhandlingerne, skriver mediet. Flere partier ser gerne, at åbningstiderne bliver udvidet. Også forbuddet mod at sælge alkohol efter klokken 22, vil partierne ifølge B.T. vil drøfte. Endelig skal partierne afgøre, om der skal blive lukket flere tilskuer ind til EM-kampene i Danmark, end der først var lagt op til.

Selvom der ifølge Søren Brostrøm er lys for enden af tunnelen, understreger han, at pandemien ikke er væk. Der kan stadig komme lokale udbrud, og epidemien kan blusse op. Nye mutationer af coronavirus kan også stadig trække i den anden retning og forværre epidemien i Danmark.

Brostrøm vil derfor heller ikke udelukke, at der kan komme en såkaldt tredje smittebølge af coronavirus herhjemme. Den ville i så fald blive langt mindre indgribende med langt færre alvorligt syge, da særligt udsatte grupper er vaccinerede, siger han.

 

Tags: corona

Like eller del denne artikel