Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Verbal krig mellem privat vaccinationsfirma og praktiserende læger

Der er udbrudt verbal krig mellem det private vaccinationsfirma Practio og Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM).

Practio er det eneste firma, som vaccinerer danskere med vaccinerne fra Johnson & Johnson og AstraZeneca - de to vacciner, som er droppet i det officielle massevaccinationsprogram. For at få en af de to vacciner skal borgeren først have en online konsultation med en læge, og Practio har lige nu indgået aftaler med de første 30 læger, som i søndags gennemførte et kursus som introduktion til Practios journal- og konsultationssystem. Flere kontrakter er på vej med en timeløn på 880 kroner og uden loft over, hvor mange timer der kan arbejdes, skriver DR.

Formand for DSAM, Anders Beich, er stærkt kritisk overfor Practio. 

"De går op mod alle læger i Danmark. Lægeforeningen er bakket ud af det, og vi har gjort det som praktiserende læger, fordi vi kommer til at samle op efter dem. De her 100 læger holder en fest, tjener nogle penge på at vaccinere folk, og så er det os, der skal rydde op. Det er jo det offentlige sundhedvæsen, der skal rydde op efter denne her private aktivitet, som politikerne er så forhippede på at få op og køre," siger Anders Beich i en video på DR.

Den kommentar provokerer Jonas Nilsen, der er læge og medstifter i Practio.

"Hvor har han det her fra? Jeg kender til én anonym spørgeundersøgelse blandt 160 læger, som viser, at 29 procent af dem gerne vil ordinere Johnson & Johnson, 31 procent vil muligvis, men de savner information, og kun 40 procent siger nej. Jeg mener, Dansk Selskab for Almen Medicin fører skræmmekampagne og lyver om fakta, når Anders Beich blandt andet siger, at de læger, der vælger at vaccinere for Practio, går op imod landets 24.000 øvrige læger, siger Jonas Nilsen til DR.

Anders Beich henviser til et nyhedsbrev fra Lægeforeningen dateret den 21. maj, hvor Lægeforeningen skriver, at der fortsat er grund til at være tilbageholdende med at ordinere vacciner i tilvalgsmodellen.

 

Tags: corona, coronavaccine

Del artikler