Hver 3. yngre dansker vil gerne have Johnson & Johnson-vaccine

33 procent af danskerne under 50 år vil sige ja til at lade sig vaccinere med Johnson & Johnson-vaccinen, mens 24 procent er klar til at få AstraZeneca-vaccinen.

Det viser en Megafon-måling foretaget for TV2 og Politiken.

51 procent af de adspurgte vælger derimod at følge Sundhedsstyrelsens anbefaling og vil takke nej til de to vacciner.

TV 2 SPORT har også spurgt 18 danske OL-atleter, om de vil tage imod en droppet vaccine, og her siger halvdelen ja tak.

Mandag valgte Sundhedsstyrelsen også at trække Johnson & Johnson-vaccinen fra massevaccinationsprogrammet, fordi styrelsen mener, at risikoen for den meget sjældne bivirkning VITT med blodpropper og lavt antal blodplader overstiger de positive fordele ved vaccination, sådan som epidemisituationen ser ud i Danmark lige nu. Dermed er Danmark det første land i verden, der fravælger både AstraZeneca- og Johnson &J ohnson-vaccinen.

Et flertal på Christiansborg vil dog tilbyde borgerne de droppede vacciner.

Særligt mænd ser ud til at være klar til at lægge arm til de droppede vacciner. 47 procent mænd under 50 år lader sig gerne vaccinere med en af de to vacciner, mens blot 20 procent kvinder er klar. Det kan skyldes, at der primært er blevet rapporteret om kvinder, der er ramt af VITT efter vaccination. Men i Storbritannien, der indtil nu har vaccineret omkring 20 millioner borgere med den AstraZeneca-vaccinen, er de oppe på omkring 200, der har fået VITT, og heraf er tæt på halvdelen mænd, skriver TV2.

Tags: corona, coronavaccine, tilvalgsordning

Like eller del denne artikel