650.000 ekstra Pfizer/BioNTech vacciner kan ændre vaccinationskalender igen

EU Kommissionen har indgået aftale med Pfizer/BioNTech om af fremrykke leveringen af 50 mio. ekstra vaccinedoser til andet kvartal af 2021. Det betyder, at Danmark vil modtage ca. 650.000 ekstra vaccinedoser i andet kvartal af 2021.

De 50 mio. vaccinedoser, som EU ifølge den oprindelige aftale først skulle have modtaget i fjerde kvartal af 2021, ankommer allerede fra april. Det sker efter, at EU Kommissionen har indgået aftale med vaccineproducenten Pfizer/BioNTech om at fremrykke leverancerne, oplyser EU Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, til et pressemøde onsdag eftermiddag.

De gode nyheder kommer samme dag, hvor AstraZeneca-vaccinen bliver droppet i Danmark, og den nye vaccinationskalender skubbes hvert fald i tre uger. Den nye vaccinationskalender indeholder ikke de 650.000 nye doser og skal derfor ændres igen.

”Accelerationen af leveringerne fra Pfizer/BioNTech er rigtig gode nyheder for den vaccineudrulning, som sker i Danmark i disse uger og måneder. Vaccinationen af borgere over 50 år er en vigtig milepæl i aftalen om genåbning, som regeringen har indgået med Folketingets partier. Derfor er de 650.000 Pfizer/BioNTech doser et betydeligt rygskub til den danske vaccineindsats, på samme dag som AstraZenecas vaccinekandidat er taget ud af det danske vaccinationsprogram,” siger sundhedsminister Magnus Heunicke i en pressemeddelelse.

Fremrykningen af de 50 mio. vacciner betyder, at EU samlet får 250 mio. vaccinedoser fra Pfizer/BioNTech i andet kvartal. De første af de fremrykkede leverancer vil ankomme til EU allerede i april.

995.672 danskere har påbegyndt vaccination pr. dags dato, og tallet forventes at runde 1 mio. borgere i morgen torsdag den 15. april. Samtidig har 467.955 – det vil sige otte procent – af danskerne færdiggjort vaccination.

Like eller del denne artikel