Danmark ruster sig til at kunne vaccinere 400.000 om dagen - to private virksomheder vinder udbud

Fra slutningen af maj står to virksomheder, Practio og Danske Lægers Vaccinations Service, klar til at skrue vaccinationstempoet voldsomt i vejret herhjemme, når vaccinerne kommer i kæmpe antal i maj og juni.

De to virksomheder har vundet udbuddet i fire af regionerne.

Practio har vundet udbuddet om at stå for vaccination i Region Syddanmark, mens Danske Lægers Vaccinations Service har vundet udbuddet i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Hovedstaden. Ingen har budt på Region Sjælland, men Practio melder sig klar under de rette forudsætninger.

»Nu har virksomhederne frem til 16. maj til at blive klar, og fra den dato kan vi varsle dem. Med en uges varsel skal de kunne være klar til at vaccinere 100.000 om dagen i de fem regioner. Med yderligere en uges varsel skal de kunne vaccinere 300.000 om dagen,« siger Dorte Christensen, vicedirektør i Region Midtjylland, der har stået for udbuddet, til Berlingske.

Dermed kan der hver dag vaccineres 400.000 danskere, da regionerne selv magter at vaccinere 100.000. De private virksomheder får betaling per vaccination, og de bliver kun sat i gang, hvis regionerne ikke selv kan klare opgaven.

De dage, hvor de private virksomheder ender med at stå standby, får de ifølge Berlingske tilsammen 200.000 kroner om dagen.

Indtil nu har det ikke været aktuelt at vaccinere så mange borgere på så kort tid, for vaccineleverancerne har ladet vente på sig. Typisk vaccineres knap 15.000 om dagen.

Men hvor der i april kommer 1,2 millioner doser vacciner til Danmark, ventes der ifølge den seneste vaccinationskalender fra Sundhedsstyrelsen i maj 1,9 millioner, i juni 3,3 millioner og i juli 5,1 millioner.

 

Like eller del denne artikel