"Det er ikke meningen, at man skal kunne hæve skatteborgernes penge gennem en ydelse, der absolut ingen værdi giver til patienterne,” siger Bo Libergren.

Praktiserende læger tjener millioner på at videresende negative coronatestsvar

I sidste halvdel af 2020 tjente én lægepraksis i København 405.531 kr. på at videresende negative coronatestsvar via e-mail til patienter, selvom testsvar er frit tilgængelige på sundhed.dk. En anden lægepraksis nord for København har i samme periode tjent 405.146 kr.

Det oplyser RadioP4.

I alt har de praktiserende læger opkrævet 23,4 millioner kroner fra regionerne for at videresende negative coronatestsvar til patienterne, som faktisk selv har kunnet se svarene tidligere på sundhed.dk. 

”Der er læger, der har benyttet sig meget flittigt af ordningen, og det synes jeg er fuldstændig uacceptabelt. Det er ikke meningen, at man skal kunne hæve skatteborgernes penge gennem en ydelse, der absolut ingen værdi giver til patienterne,” siger næstformand i Regionernes Lønnings- og Takstnævn, Bo Libergren fra Venstre til Radio4.

Bo Libergreen har været med til at forhandle aftalen på plads med lægerne. Af aftalen mellem Danske Regioner og PLO fremgår det, at gebyret på 45,72 kr. kun må opkræves, hvis grunden er ’fagligt indiceret’.

To gange siden juni har regionerne indskærpet over for de praktiserende læger, at ordningen ikke blev brugt efter hensigten, ligesom de praktiserende lægers organisation, PLO, oplyser, at de præciserede det over for sine medlemmer tilbage i september.

Millionerne er imidlertid blevet ved med at rulle ind.

 

 

Tjek selv

Du kan selv tjekke, hvad din egen praktiserende læge har sendt regninger for til regionen, når det handler om dig. Det er bedst at se på computer eller tablet. 

  • Gå ind på sundhed.dk og log på ned dit NemID (øverste højre hjørne)
  • Til venstre vil være en boks, hvor der står ”Sundhedsjournalen”.
  • Vælg i den boks ”Konsultationer hos læge m.fl.” Tryk på næste. 
  • Under fanebladet ”Ydelser” kan du nu se, hvad dine behandlere har sendt regninger for til regionen.

Tags: corona

Like eller del denne artikel