Sundhedspolitisk Tidsskrift

Intensivlægernes formand: Luk København helt ned

Høje smittetal for coronavirus, særligt på den københavnske vestegn, får nu formanden for Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin, Joachim Hoffmann-Petersen, til at foreslå, at man laver en fuldstændig nedlukning af hovedstadsområdet.

Det siger han til TV2. 

Samtidig mener han, at man bør kigge på at genåbne regionalt i resten af landet.

I april 2020 slog man i Finaland en jernring rundt om hovedstaden Helsinki med hjælp fra militær og politi, så alt trafik til og fra hovedstaden ophørte i en periode. Eneste undtagelser var personer med acceptable formål. Det lykkedes Finland at få nedkæmpet smitten med metoden.

Joachim Hoffmann-Petersen, der også er konservativ folketingskandidat, mener, at man bør gøre det samme i Danmark. Han peger på, at de tiltag, der er blevet foretaget fra myndighedernes side, ikke har haft tilstrækkelig effekt på især Københavns Vestegn. Syv ud af de ti kommuner i Danmark, der har højest smittetal, befinder sig her.

"Der er en ret betydelig træthed i Danmark over restriktionerne, og jeg tror, det bliver vanskeligt at opretholde restriktionerne med en bare nogenlunde folkelig opbakning. Det er de samme kommuner, der har været problemet i et år nu. Så de ting, vi gør nu, virker ikke særlig godt. Jeg tror, man skal til at se lidt dybere i værktøjskassen," siger han til TV2.

Anders Beich, der er formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, mener, at forslaget vil være besværligt at håndhæve og effekten beskeden.

 

Like eller del denne artikel