Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Intensivlægernes formand: Luk København helt ned

Høje smittetal for coronavirus, særligt på den københavnske vestegn, får nu formanden for Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin, Joachim Hoffmann-Petersen, til at foreslå, at man laver en fuldstændig nedlukning af hovedstadsområdet.

Det siger han til TV2. 

Samtidig mener han, at man bør kigge på at genåbne regionalt i resten af landet.

I april 2020 slog man i Finaland en jernring rundt om hovedstaden Helsinki med hjælp fra militær og politi, så alt trafik til og fra hovedstaden ophørte i en periode. Eneste undtagelser var personer med acceptable formål. Det lykkedes Finland at få nedkæmpet smitten med metoden.

Joachim Hoffmann-Petersen, der også er konservativ folketingskandidat, mener, at man bør gøre det samme i Danmark. Han peger på, at de tiltag, der er blevet foretaget fra myndighedernes side, ikke har haft tilstrækkelig effekt på især Københavns Vestegn. Syv ud af de ti kommuner i Danmark, der har højest smittetal, befinder sig her.

"Der er en ret betydelig træthed i Danmark over restriktionerne, og jeg tror, det bliver vanskeligt at opretholde restriktionerne med en bare nogenlunde folkelig opbakning. Det er de samme kommuner, der har været problemet i et år nu. Så de ting, vi gør nu, virker ikke særlig godt. Jeg tror, man skal til at se lidt dybere i værktøjskassen," siger han til TV2.

Anders Beich, der er formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, mener, at forslaget vil være besværligt at håndhæve og effekten beskeden.

 

Del artikler