Her er Danmarks mest citerede eksperter - og ja, de har talt om corona

Med 9.324 omtaler blev Søren Brostrøm den suverænt mest benyttede ekspertkilde i radio, tv og aviser i 2020. I det hele taget overhalede epidemiologer, virologer og andre lægevidenskabelige kilder både jurister, økonomer og klimaforskere.

Det viser en top-50-opgørelse, som Infomedia har lavet for DM Akademikerbladet.

Ikke færre end 30 ud af de 50 hyppigst citerede eksperter beskæftiger sig med de sundhedsfaglige aspekter af coronakrisen.

De fem mest citerede i 2020 er:

  1. Søren Brostrøm, speciallæge og direktør for Sundhedsstyrelsen (9.324 omtaler)
  2. Kåre Mølbak, epidemiolog og tidl. faglig direktør på Statens Serum Institut (5.260 omtaler)
  3. Allan Randrup Thomsen, professor i eksperimentel virologi (3.826 omtaler)
  4. Anders Tegnell, statsepidemiolog i Sverige (3.120 omtaler)
  5. Jens Lundgren, professor i infektionssygdomme (2.787 omtaler)

At Søren Brostrøm blev årets suverænt mest citerede ekspert med i gennemsnit mere end 25 medieoptrædener dagligt kommer ikke helt bag på ham selv.

”Siden februar 2020 har jeg i gennemsnit brugt mellem en og 1 ½ time hver dag på at besvare pressehenvendelser. Inklusivt i det hører den lange række af pressemøder, hvor jeg har repræsenteret landets øverste sundhedsmyndighed”, siger Søren Brostrøm til DM Akademikerbladet.

Ifølge Hanne Jørndrup, der er lektor på Institut for Kommunikation og humanistisk videnskab på RUC, har corona-pandemien givet naturvidenskaben sit store gennembrug i de brede medier.

”Det er længe siden, at TV-Avisen bragte ”nyt fra laboratoriet”. Den slags journalistik eksisterer næsten ikke længere. Men pludselig vrimler nyhederne med en type af forskere fra universiteter og sygehuse, vi ikke ser så tit. Og de har givet ret kompetent med- og modspil til udmeldingerne fra Christiansborg og fra sundhedsmyndighederne”, forklarer Hanne Jørndrup.

 

Like eller del denne artikel