Heunicke er ikke længere sundheds- og ældreminister

Magnus Heunicke (Soc.) er ikke længere sundheds- og ældreminister. Han mister ældreområdet og kan fremover kalde sig sundhedsminister.

Det fremgår af en ministerrokade, som statsminister Mette Frederiksen har lavet i dag.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag overtager ældreområdet og kan fremover betegnes social- og ældreminister, da hun afgiver indenrigsområdet til boligminister Kaare Dybvad Bek, der fremover betegnes indenrigs- og boligminister.

Det nye Social- og Ældreministerium skal fremover koordinere det videre arbejde omkring regeringens samarbejde med syv kommuner om velfærdsaftaler, der på en række velfærdsområder sætter indsatsen fri.

"En sammenlægning af social- og ældreområdet vil styrke sammenhængen mellem de vigtige kommunale velfærdsområder. Ældreområdet udgør en vigtig prioritet for regeringen. Senest er der med Aftale om finansloven for 2021 prioriteret et betydeligt løft i kommunerne til at sikre højere faglighed og flere ansatte i ældreplejen. Flytning af ældreområdet fra Sundheds- og Ældreministeriet vil samtidig give mulighed for at fokusere indsatsen på håndteringen af COVID-19 på sundhedsområdet i endnu højere grad," skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Social- og Indenrigsministeriet skifter med ændringerne navn til Social- og Ældreministeriet, ligesom Sundheds- og Ældreministeriet skifter navn til Sundhedsministeriet. Samtidig skifter Transport- og Boligministeriet som følge af ændringerne navn til Transportministeriet.

 

 

Like eller del denne artikel