"I værste fald så tager vores medlemmer smitten med ind på et plejecenter, hvor folk kan dø af det," siger Torben Klitmøller Hollmann.

Personale på plejehjem bedt om at gå på arbejde trods coronasymptomer

Flere social- og sundhedsansatte er på det seneste blevet bedt om at møde på arbejde, selvom de har været enten nære kontakter til en smittet eller selv har symptomer på covid-19.

Det skriver TV2 Lorry, der er TV2´s regionale station i hovedstadsområdet.

"Jeg er meget bekymret og meget ærgerlig over, at mine medlemmer bliver sat i den situation. I værste fald så tager vores medlemmer smitten med ind på et plejecenter, hvor folk kan dø af det. Eller de tager smitten med ind på et hospital og smitter patienter eller kolleger," siger Torben Klitmøller Hollmann, formand for social- og sundhedssektoren i fagforeningen FOA, til Lorry.

Trods vaccination af beboerne på plejehjem og nedadgående smittetal i befolkningen, er mange plejehjem fortsat hårdt ramte af store udbrud med coronasmitte.

Også den væsentligt mere smitsomme britiske variant cluster B.1.1.7 har fundet vej ind på flere plejehjem – heriblandt to i Københavns Kommune og et i Næstved.

Torben Klitmøller Hollmann siger, at han et par gange om ugen bliver kontaktet af medlemmer, der af vedkommendes chef er blevet bedt om at arbejde, selvom retningslinjerne påbyder dem at isolere sig derhjemme, indtil de har fået en negativ coronatest, fordi de har været i nær kontakt med en smittet.

TV 2 Lorry har været i kontakt med en række fagforeninger, hvoraf flere har prøvet at få lignende henvendelser fra deres medlemmer. Tilsyneladende er problemet dog størst hos FOA's medlemmer.

Sidste uges opgørelse fra Statens Serum Institut viste, at der var 455 nye smittede beboere på plejehjem, og at der var 78 dødsfald blandt bekræftede tilfælde. 

Tags: corona

Like eller del denne artikel