- Foto: Pexels

Lægeforeningen vil forbyde rygning i skoletiden - også udenfor skolen

Det skal være slut med, at Matthias og Emil fra 8.a tager en smøg i spisefrikvarteret på vej hen til Netto. Heller ikke matematiklærer Svendsen må tage en cigaret, mens han i et frikvarter skal finde nogle papirer ude i sin bil.

Lægeforeningen vil forbyde al rygning for elever i skoletiden, lige meget om de så er på skolens grund eller ej. Samtidig vil lægerne indføre krav til skolerne om, at rygning blandt deres ansatte ikke må være synlig for eleverne fra skolens område.

Det skriver b.dk.

Forslagene sker med henvisning til, at der er 9.000 børn i alderen 11 til 15 år, som ryger hver dag, og at der igen ses en stigning i andelen af unge rygere.

»Når vi ved, hvor farlig rygning er for især børn og unge, så er det skræmmende at tænke på, at der stadig er 9.000 børn, som ryger hver dag. Det skal ikke være normalt for elever, at der ryges eller at de ser deres kammerater ryge,«, siger formand Andreas Rudkjøbing til b.dk.

Forslaget om røgfri skoletid har opbakning fra forebyggelseseksperter i bl.a. Kræftens Bekæmpelse.

Den tidligere Venstre-regering havde også planer om at indføre røgfri skoletid i større målestok, men det er droppet nu, fordi der er modvilje mod det i de øvrige partier i VLAK-regeringen samt i Dansk Folkeparti, som også er modstander af forslaget fra Lægeforeningen.

»Vi skal passe på, at vi ikke får sådan et STASI-agtigt, gennemkontrolleret samfund, hvor man skal gemme sig for at få en cigaret, og nogen kommer og giver én en bøde, hvis man ryger på vej til svømmehallen,« siger formand for sundhedsudvalget Liselott Blixt (DF) til b.dk.

Tags: Liselott Blixt, Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, rygning, skoletid, Folkeskolen

Like eller del denne artikel