Covidpatient på intensivafdelingen på Rigshospitalet. Foto: Rigshospitalet

Hovedstaden sprænger skalaen for senge til covid-patienter

Region Hovedstaden har under hele coronakrisen opereret med skaleringsskala, som under topbelastning kan gå op til 360 sengepladser. Nu bliver regionen nødt til at sprænge skalaen.

Det skriver Politiken.

De seneste døgns udvikling i antal indlagte har været så dramatisk, at regionen er sprunget direkte fra trin to til det øverste trin fire. Men det kan hurtigt vise sig ikke at være nok, sådan som epidemien udvikler sig i øjeblikket. Derfor forbereder regionen sig nu på at skabe et helt nyt femte trin, hvor der vil være plads til 100 patienter ekstra – altså 460 senge til covid-patienter.

»Hvor vi hidtil har haft fire trin på vores beredskab, er vi i gang med at forberede os på et femte, hvor vi skal reservere endnu flere sengepladser og have endnu flere medarbejdere i beredskab til, hvis der kommer flere patienter, end vi havde forventet«, siger formanden for Regionsrådet i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (Soc) til Politiken.

I dag, torsdag, er der 268 indlagte, heraf 36 på intensiv. For bare en uge siden var der 156 indlagte - en stigning på 58 procent på en uge. Fortsætter den stigningstakt, vil de 460 pladser være besat om ca. otte dage.

Da første bølge toppede i slutningen af marts marts måned, var der 196 indlagte med covid-19 i Region Hovedstaden. Hovedstaden har dermed ca. 37 procent flere indlagte nu, end da det så værst ud i foråret.

Region Hovedstadens kriseledelse besluttede i går, onsdag, på grund af den ekstreme belastning af covid-patienter at udskyde alle planlagte behandlinger på hospitalerne fra mandag og tre uger frem.

”Vi står i en nødsituation. Det er nu, vi trykker på den store knap. I går sagde jeg, at det var som om, coronatropperne stod uden for byen. Nu er de helt sikkert rykket ind, og vi er nødt til at udskyde alle de behandlinger, der ikke er akutte og livstruende,” siger lægefaglig koncerndirektør i Region Hovedstaden Dorthe Crüger.

”Desværre ser vi, at indlæggelsestallet fortsætter op ad i raketfart. Så af hensyn til vores personale og de covid-syge, så er vi nu nødt til at skride til denne drastiske nedlukning af de planlagte behandlinger. Vi har på kun tre dage set så store stigninger i indlæggelsestallet, at der desværre ikke er anden vej. Vi forbereder os nu på en virkelig kritisk tid. Jeg kan kun bede til, at vi ALLE tager restriktionerne alvorligt for at begrænse yderligere smitte - og af respekt for de ansatte i sundhedsvæsenet, som desværre ser ud til at få en rigtig travl jul,” siger Dorthe Crüger.

 

Indlagte i Region Hovedstaden den 17. december 2020
​Hospital ​Indlagte ​Heraf indlagte på intensiv
​Amager og Hvidovre Hospital ​64
​Bispebjerg og Frederiksberg Hospital ​42
​Bornholms Hospital ​2
​Herlev og Gentofte Hospital ​78
Nordsjællands Hospital ​39
​Rigshospitalet ​42
​Ukendt/transit ​1
​Total ​268 ​36
 
 

Tal for indlagte og døde i hele Danmark (tryk på grafikken for at se tal). Nedgangen i antal døde 12. maj skyldes nedjustering

 

 

Tags: corona

Like eller del denne artikel