Skip to main content

{source}
<!-- /52195173/ST_top -->
<div id='div-gpt-ad-1510488486117-0' style='height:180px; width:930px;'>
<script>
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1510488486117-0'); });
</script>
</div>
{/source}

Sundhedspolitisk Tidsskrift

FDA forventes at nødgodkende Pfizers vaccine i weekenden

Et panel af eksperter under de amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA har anbefalet, at FDA kan udstede nødgodkendelse af Pfizer og BioNTechs coronavaccine.

FDA skal ikke nødvendigvis at følge udvalgets anbefalinger, men det forventes, at FDA godkender nødbrug af vaccinen, sandsynligvis allerede i weekenden, så vejen er banet for, at sundhedspersonale og plejehjemsbeboere i USA kan begynde at modtage den i næste uge. Ifølge Bloomberg er de første 2,9 millioner doser af vaccinen klar til brug i delstaterne i det øjeblik, at vaccinen skulle blive godkendt.

I panelet har siddet både lægemiddeleksperter, infektionslæger og repræsentanter for lægemiddelindustrien og borgere. Der var i panelet 17 stemmer for at godkende vaccinen, fire stemmer imod og en blank.

Panelets lange møde er offentligt tilgængeligt og kan ses her: 

https://www.youtube.com/watch?v=owveMJBTc2I&feature=youtu.be

Den 17. december skal en vaccine fra selskabet Moderna også bedømmes af et panel under FDA.

USA er det land i verden, hvor flest er registreret smittet med covid-19, og flest er døde. Torsdag blev der i alt registreret 292.141 døde, heraf 2.768 nye dødsfald. Der har været i alt 15.611.014 smittede i USA, hvilket inkluderer 224.452 nye tilfælde det seneste døgn.

Storbritannien, Canada og Bahrain har allerede givet nødautorisation til at benytte vaccinen, og Storbritannien indledte tirsdag som det første land i Vesten en vaccinationskampagne med vaccinen fra Pfizer og BioNTech. Canada får de første 30.000 doser om få dage og går så i gang med vaccinationerne.

I EU og dermed Danmark forventes fuld godkendelse af vaccinen 31. december. Kort tid efter vil det være muligt at vaccinere i Danmark.

Henrik Ullum, direktør ved Statens Serum Institut (SSI), holdt på pressemøde torsdag et foto frem af de specielle frysere, som er indkøbt og gjort klar til at tage i brug til at opbevare coronavaccinerne fra Pfizer. Vaccinen skal nemlig opbevares ved minus 70 grader celcius.

 

OPDATERING 12. DECEMBER: FDA har fredag lokal tid godkendt vaccinen fra selskaberne Pfizer og Biontech til nødbrug i USA. Det annoncerer præsident Donald Trump i en video på Twitter natten til lørdag dansk tid. Ifølge Donald Trump vil vaccinen blive uddelt inden for 24 timer.

Tags: corona, coronavaccine

Del artikler