Giovanni Apolone vurderer ud fra undersøgelsens data, at covid-19 infektioner sandsynligvis opstod allerede i august 2019 i Italiens nordlige regioner.

Coronavirus cirkulerede i NordItalien allerede i september sidste år

En undersøgelse fra det respekterede italienske kræftcenter ​​Istituto Tumori Milano har fundet antistoffer mod SARScov2 i en screeningsgruppe for lungekræft helt tilbage fra september måned i 2019.

De opsigtsvækkende fund kommer efter, at Instituto Tumori i samarbejde med Siena Universitet har analyseret blodprøver taget mellem september 2019 og marts 2020 fra deltagere i en lungecancerscreeningsgruppe. Forskerne fandt antistoffer hos gennemsnitligt 11,6 procent af deltagerne. Men 14 procent af de positive prøver var fra september måned 2019. Lungekræftscreeningsgruppen bestod af 959 mennesker mellem 55 og 65 år, hvoraf alle var storrygere, 60 procent procentvar mænd, og 50 procent var bosiddende i den hidtil hårdest ramte region i Italien, Lombardiet.

De nye fund bekræfter andre undersøgelser fra blandt andet Kina og gennem de seneste måneder også fra Spanien, Frankrig og det italienske sundhedsministerium. Studier, der også alle peger på, at coronavirus spredte sig i Italien og i andre lande flere måneder inden, at de første data om virusset blev kommunikeret fra Kina i januar måned i år.

Videnskabelig direktør for Institu Tumori, Giovanni Apolone, siger til den italienske avis, La Stampa om baggrunden for undersøgelsen af deltagerne i lungekræftscreeningsgruppen:

"Mellem marts og april begyndte vi at reflektere, også på grundlag af andre videnskabelige arbejder, over, om coronavirus i Italien måske var begyndt at cirkulere inden den officielle dato. Så vi besluttede at bruge de blodprøver, der blev indsamlet som en del af Smile-undersøgelsen, som begyndte i september 2019, og derefter blev afbrudt i marts 2020 på grund af epidemien.”

Og Giovanni Apolone uddyber:

”Til en vis grad af overraskelse for forskerne viste det sig, at 11,6 procent (111 ud af 959) af disse mennesker havde coronavirus-antistoffer. 14 procent havde antistoffer allerede i september, og 30 procent havde i anden uge i februar 2020. Det største antal (53,2 procent) fandtes hos mennesker fra Lombardiet.”

Ifølge forskerne var virussen således allerede tilstede i september 2019 i fem af Italiens regioner, og i den samlede analyse af prøverne fra september 2019 til marts 2020 var der mindst et tilfælde af positive prøver fra hele 13 regioner ud af landets i alt 20 regioner.

Giovanni Apolone vurderer ud fra undersøgelsens data, at covid-19 infektioner sandsynligvis opstod allerede i august 2019 i Italiens nordlige regioner:

”Ifølge data stammer de første positive prøver, der blev registreret i september, fra mennesker, der boede i Veneto (3), Emilia Romagna (1), Liguria (1), Lombardiet (2) og Lazio (1). I de følgende måneder blev der også påvist antistoffer hos frivillige forsøgsdeltagere bosiddende i Piemonte, Campania, Friuli Venezia Giulia, Sardinien, Sicilien, Toscana, Val d'Aosta og Puglia," redegør Apolone.

 

Tags: corona

Like eller del denne artikel