Allan Randrup Thomasen er en af de forskere, som har modtaget trusler.

Corona-eksperter modtager trusler

Flere forskere, der har deltaget i debatten om coronavirus, har modtaget ubehagelige og truende mails, og nogle er endt hos politiet. "Det er simpelthen ikke i orden," siger statsminister Mette Frederiksen på Facebook.

"Vi glemmer dig ikke, når regningen skal gøres op. Så får alle, hvad de har fortjent".

Sådan stod der ifølge TV2 i en mail, som professor i eksperimentel virologi, Allan Randrup Thomsen, modtog i slutningen af oktober. Mailen var fra en person, der havde set ham i TV. 

"Mailen virker meget velovervejet, og derfor kan man få det indtryk, at det er en person, som i hvert fald har evnerne til at gennemføre et eller andet, hvis han ønsker det. Og det er selvfølgelig det, der gør mig urolig," siger Allan Randrup Thomsen til TV2.

Allan Randrup Thomsen er langt fra den eneste, der har oplevet at få hadefulde beskeder eller ubehagelige mails. TV 2 har været i kontakt med ti af de mest anvendte og citerede coronavirus-forskere i Danmark - blandt andre Jan Pravsgaard Christensen og Jens Lundgren, og alle har oplevet det. Samtidig har en række af dem modtaget, hvad de opfatter som regulære trusler. Flere af forskerne har anmeldt truslerne til politiet. 

En forsker, som vil være anonym, siger, at vedkommende nu i en periode har trukket sig fra den offentlige debat på grund af de truende henvendelser.

TV2´s artikel får statsminister Mette Frederiksen til at reagere. På Facebook skriver hun: 

"Det er simpelthen ikke i orden. Man skal kunne deltage i debatten uden at skulle frygte for konsekvenserne. Det gælder for forskere, eksperter, politikere – og endnu mere for helt almindelige danskere, der gerne vil debattere. Jeg er bekymret over for den hårde tone – blandt andet her på de sociale medier. Også selvom følelserne sidder uden på tøjet i den her krise. Jeg har skrevet det før – og gør det gerne igen: Det vil være godt for vores demokrati, hvis vi skriver til andre, som vi ville tale, hvis vi mødtes ansigt til ansigt."

 

Tags: corona

Like eller del denne artikel