Sammen med direktør Søren Brostrøm vil Helene Bilsted Probst udgøre direktionen i Sundhedsstyrelsen.

Ny vicedirektør i Sundhedsstyrelsen

Helene Bilsted Probst bliver ny vicedirektør i Sundhedsstyrelsen. Sammen med direktør Søren Brostrøm vil Helene Bilsted Probst udgøre direktionen i Sundhedsstyrelsen. 

1. juni blev centerchef Helene Bilsted Probst konstitueret som vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, en stilling, som  blev ledig efter Lars Juhl Petersen, som har opsagt sin stilling. Det er denne konstituerede stilling, som nu bliver fast.

Helene Bilsted Probst blev første gang ansat i Sundhedsstyrelsen i 2007-2010, hvor hun bl.a. varetog opgaver på kræftområdet. I 2012 vendte hun tilbage til Sundhedsstyrelsen og har fra 2015 beklædt ledelsesstillinger i Sundhedsstyrelsen, først som sektionsleder og siden som enheds- og centerchef. 

Fra 2016 til 2018 havde Helene Bilsted Probst orlov fra sin chefstilling i Sundhedsstyrelsen for at arbejde som rådgiver i sundhedsministeriet i Tanzania udsendt af det danske Udenrigsministerium. 

”Helene har en meget bred erfaring og har i sin tid i Sundhedsstyrelsen varetaget opgaver på så forskellige områder som planlægning, smitsomme sygdomme, beredskab, uddannelse, kvalitet, kommunikation m.v. Jeg er meget glad for, at Helene bliver vicedirektør. Hun kombinerer analytiske evner med stor kapacitet for opgaveløsning, samtidig med at hun er god til at samarbejde og skabe netværk. Helene har et meget skarpt øje for de strategiske og strukturelle udfordringer på sundhedsområdet i Danmark, og det passer perfekt til de opgaver, vi står overfor i Sundhedsstyrelsen”, siger direktør Søren Brostrøm.

Helene Bilsted Probst er 47 år gammel, og uddannet som læge i 2002. Hun har derudover en uddannelse som speciallæge i samfundsmedicin fra 2013 og en masteruddannelse i offentlig ledelse (MPA) fra 2016. 

 

Like eller del denne artikel