Dansk corona-app kobles til tværeuropæisk løsning

Om kort tid bliver det muligt for de europæiske smittesporings-app's at tale sammen via en EU-løsning funderet i Luxembourg. Fra politisk hold er det nu besluttet, at Danmark tilslutter sig løsningen i november.

Det skriver Version2.

Tilslutning til løsningen er ifølge en aktindsigt, Version2 har fået, frivillig, men Danmark vælger altså at indgå som deltagende nation i løsningen, der har til hensigt at gøre smitteopsporingen mere effektiv ved at borgere kan oplyses på tværs af unionens interne landegrænser.

Selve løsningen, der altså skal få de nationale applikationer til at tale sammen, har været under udarbejdelse i nogle måneder, og det er de tyske virksomheder SAP og Deutsche Telekom, der har bygget softwareplatformen.

Danmark har sammen med Tyskland, Italien, Irland, Tjekkiet og Letland i løbet af august og september gennemført en række test af den fælles gateway til udveksling af data til smitteopsporing, der stilles til rådighed fra kommissionens datacenter i Luxembourg.

Version2’s aktindsigt i dokumenter om projektet viser, at erfaringer fra blandt andet Spanien, der har forsøgt sig en løsning på De Kanariske Øer, gav blandede resultater. Syv ud af ti brugere af app’en delte oplysningen om, at de var smittet, mens det til myndighedernes bekymring kun var 12 procent af de, der fik at vide, at de have været i kontakt med en smittet, der efterfølgende opsøgte myndighederne for at blive testet.

Tags: corona

Like eller del denne artikel