Malene Møller Nielsen.

Direktør for Behandlingsrådet er fundet

Nu er ledelsen i Danmarks kommende behandlingsråd på plads. 

Malene Møller Nielsen tiltræder 1. november stillingen som direktør for Behandlingsrådet. I juni kom det frem, at lægelig direktør på Odense Universitetshospital, Michael Dall, bliver formand.

I marts i år besluttede Danske Regioners bestyrelse at nedsætte Behandlingsrådet, som fra andet kvartal af 2021 skal vurdere, om prisen på nye behandlinger og teknologier står mål med effekten. Dermed overhalede regionerne regeringen og det forståelsespapir, som regeringen og SF, Enhedslisten og Radikale forhandlede sig frem til efter valget. Her stod, at regeringen vil nedsætte et behandlingsråd, der "skal være med til at afdække uretfærdig forskelsbehandling af patientgrupper i sundhedsvæsenet." 

Regionernes model for et dansk behandlingsråd skal dog ikke beskæftige sig med prioritering mellem patientgrupper. I Behandlingsrådet skal eksperter, fagfolk og patienter derimod vurdere, om udgifterne til behandlinger og teknologier står mål med effekten for patienterne. Derudover skal Behandlingsrådet bidrage til lighed i sundhed ved at understøtte en ensartet anvendelse af teknologier og behandlingstilbud på tværs af landet og til både store og små patientgrupper. Behandlingsrådet bliver en slags pendant til Medicinrådet, men modsat Medicinrådet kan Behandlingsrådet både evaluere teknologier og behandlinger, der allerede er i brug eller er nye. Det er forventningen, at Rådet vil evaluere ca. 15-25 teknologier samt to-tre behandlinger om året alt afhængigt af, hvor komplekse de er.

Rådet får hovedsæde i Aalborg og med valget af Malene Møller Nielsen som direktør bliver det også med en nordjyde ved roret. Malene Møller Nielsen er 41 år, kandidat i statskundskab og kommer fra en stilling som kontorchef for Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland. Hun har bred erfaring fra sundhedsområdet og kender til såvel driften, det bureaukratiske håndværk, interessenternes behov og det politiske niveau.

"Med Malene ved roret får vi en stærk og kompetent lederprofil, som kan skabe en god start for Behandlingsrådets sekretariatet. Hun får en vigtig opgave med at definere roller, strukturer og opgaver og ikke mindst ansætte dygtige medarbejdere til Rådet. Hun kommer med andre ord til at skabe fundamentet for fagudvalgenes sagsbehandling forud for Behandlingsrådet vurderinger,” siger Michael Dall.

Privat bor Malene Møller Nielsen i Vodskov med sin familie, hvor hun blandt andet bruger sin fritid som aktiv fodboldtræner- og spiller i den lokale fodboldklub.

 

Like eller del denne artikel