Poderen på billedet er ikke den smittede poder, som der henvises til i artiklen. Foto: Region Nordjylland

Nordjysk poder smittet med corona - 18 podere er nu hjemsendt

En af de nordjyske podere, som skal teste borgere for coronavirus, er blevet smittet med coronavirus. Det får nu regionen til at sende 18 andre podere hjem.

Det får regionen til at stå i akut behov for hjælp til podning. De 18 andre posere - som alle er medicinstuderende - skal nemlig blive hjemme, indtil de kan fremvise to negative prøvesvar.

Men hjælpen kommer straks fra både Region Sjælland og Region Midtjylland.

"Den meget store testaktivitet sammenholdt med, at 18 podere nu er hjemsendt, gør, at vi rækker hånden ud til andre regioner, og de har på under halvanden time sørget for at sætte hurtigt ind hos os, så vi opmander midlertidigt med tre testbiler og 11 ekstra podere," siger formanden for Region Nordjylland, Ulla Astman (Soc.). 

I Nordjylland er der syv kommuner, der har over 20 smittede pr 100.000 indbyggere, og behovet for podere er derfor stort. Aalborg Kommune har også besluttet, at kommunen nu vil teste ikke færre end 4000 medarbejdere. Det er medarbejdere med kontakt til kommunens ældre befolkning på eksempelvis plejehjem og gennem Hjemmeplejen, der skal testes

"Vi oplever et meget stort pres for at lade sig teste. Det skyldes de bekymrende smittetal fordelt i hele regionen. Derfor er det utroligt godt, at andre regioner nu prioriterer nogle af deres testressourcer til Nordjylland," siger Ulla Astman.

Hun fortæller, at regionen konstant arbejder benhårdt på at øge testkapaciteten. Blandt andet blev der med under en dags varsel opsat et midlertidigt teststed i Aalborg Kongres og Kulturcenter, hvor der søndag blev testet 850 borgere. Derudover er fire dage med test i Dronninglund overstået – her er over 4000 borgere blevet testet. Det var i Dronninglund, hvor smitten voksede voldsomt efter et "open by night"-arrangement i den lille by.

Aktuelt er der ved at blive oprettet endnu flere faste teststeder i hele regionen Samtidig er der også allerede flere gange blevet opjusteret på antallet af mobile testenheder, som kører ud til de steder, hvor der er størst behov.

 

Tags: corona

Like eller del denne artikel