Virksomheder planlægger at udvide vaccineforsøg med blandt andre teenagere

Lægemiddelvirksomhederne Pfizer og BioNTech ansøger nu om at få lov at udvide deres fase 3-studie af selskabernes fælles covid-19-vaccine med 50 procent, hvilket kan give virksomhederne mulighed for at indsamle flere sikkerheds- og effektivitetsdata samt øge diversiteten blandt forsøgsdeltagere.

De to selskaber oplyser i en pressemeddelelse, at de har bedt den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, om tilladelse til at udvide mængden af forsøgspersoner fra de oprindeligt planlagte 30.000 mennesker til 44.000.

”Virksomhederne forventer fortsat, at en endelig vurdering af vaccinens effektivitet sandsynligvis vil kunne ske i slutningen af ​​oktober,” fremgår det af pressemeddelelsen.

Pfizer- og BioNTech-undersøgelsen bliver sandsynligvis blandt de første i USA til at rapportere effektdata fra et fase 3-forsøg.

Ifølge pressemeddelelsen mener de to virksomheder desuden, at udvidelsen af antallet af forsøgspersoner vil gøre det muligt at inkludere en mere forskelligartet befolkning i forsøgsrækken, som herefter også vil indbefatte unge ned til 16 år, mennesker med stabil HIV-sygdom samt patienter med hepatitis C eller hepatitis B.

Tags: corona

Like eller del denne artikel