Brostrøm kandidat til international post

Danmark er opstillet til en plads i verdenssundhedsorganisationen WHO’s globale bestyrelse, hvor Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm er indstillet som kandidat.

​Det sker ved et møde de kommende to dage i den regionale komité i WHO’s Europa-region.

Foruden Danmark stiller også Slovakiet, Slovenien, Frankrig, Schweiz, Bulgarien og Hviderusland op. Regionalkomitéen skal i alt nominere fire lande til bestyrelsen. Hvis Danmark bliver valgt, vil man være medlem af bestyrelsen fra maj 2021 og de følgende tre år.

”At repræsentere Danmark internationalt og i WHO er altid noget særligt. De seneste tre år har jeg repræsenteret Danmark i WHO’s regionale bestyrelse for Europa, det seneste år som formand, hvilket har været en god mulighed for at markere os med danske mærkesager. Jeg håber, at vi får muligheden for at videreføre dette arbejde i den globale bestyrelse,” siger Søren Brostrøm.

Da mødet på grund af covid-19 afholdes virtuelt, vil valghandlingen blive afviklet ved brevafstemning, hvis der ikke opnås konsensus på selve mødet. Resultatet forventes i så fald først at foreligge senere på efteråret.

På mødet skal de 53 medlemslande også blandt andet drøfte og vedtage det kommende fem-årige arbejdsprogram for Europa-regionen. Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke åbner mødet fra FN-byen i København.

Like eller del denne artikel