Nu skrues der gevaldigt op for testningen: Region Hovedstaden får hjælp udefra til at teste flere

20 testbiler med omkring 60 ansatte fra de øvrige regioner er på vej mod hovedstadsregionen, der fra lørdag den 12. september åbner tre nye testcentre med tidsbestilling på Nørrebro, i Brønshøj og i Brøndby. Region Hovedstaden begynder nu en gradvis udvidelse af testkapaciteten i hovedstaden fra 7000 nu til 10.000 test om dagen i løbet af næste uge.

Allerede i dag, fredag, sender Region Midtjylland de første af i alt 10 mobile testhold til København, hvor de skal hjælpe med at opspore smittede. Hvert testhold består af tre personer, nødvendigt testudstyr og et køretøj. De mobile testhold fylder ikke meget og kan umiddelbart flyttes til nye adresser, hvis situationen kræver det.

"Den situation vi selv stod i for få uger siden med mange nye smittede hver dag, restriktioner som i foråret og stor usikkerhed er præcis den virkelighed, København står i nu. Vi fik god hjælp af andre regioner, da vi kæmpede mod smittespredning i bl.a. Aarhus og Silkeborg. Nu er det Region Hovedstaden, der har brug for hjælp, og selvfølgelig kommer vi," siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen glæder sig også over opbakningen fra de andre regioner til at få opsporet og inddæmmet smitten:

"Vi oplever et rigtigt stort pres på testfaciliteterne her i hovedstadsområdet, og derfor er det utroligt positivt, at de øvrige regioner sender deres testbiler og personale for at hjælpe med at teste vores borgere. Det vidner om en stor fælles vilje til at prioritere ressourcerne, der hvor flest borgere har brug for at blive testet. I august hjalp vi i Region Midtjylland, og lige i øjeblikket stiller de andre regioner op for os."

Region Hovedstaden er også selv i fuld gang med at ansætte og oplære ekstra personale, som skal foretage prøverne.

Der er allerede frigivet 1.000 ekstra tider i Københavns Lufthavn, som kan bookes af personer, der ikke skal ud at rejse. Dagligt bliver der testet mellem 2.000 og 2.500 i lufthavnen, fra mandag blive kapaciteten løftet til 5.000 tider, så både rejsende og andre kan testes.

Fra lørdag den 12. sept. frem til søndag den 20. september 2020 bliver der oprettet tre nye testcentre. Borgere, der ikke har symptomer, kan bestille tid til at blive testet i de nye testcentre på coronaproever.dk.

Testcentrene har dagligt åbent fra kl. 9.00 til 17.00. Sidste tid til test er kl. 16.45.

  • Nørrebro Park Skole, Jagtvej 34, København
  • Kulturhuset Brønden, Brøndby Strand Centrum 60, 2660 Brøndby Strand
  • Idrætshallen ved Energicenter Voldparken, Kobbelvænget 65 i Brønshøj.

Der vil være i alt 3.000 tider pr. dag.

Der kommer også ekstra tider på de nuværende teststeder i Hillerød, Friheden og Ballerup. Tiderne bliver frigivet løbende i takt med at, der bliver ansat og oplært medarbejdere.

Der er også pop-up testtestcentre på:

Kulturium mandag den 14. - fredag den 18. september kl. 10 – 16. Adressen er Ishøj Østergade 28, 2635 Ishøj

Færgeafgangen på Helsingør-Helsingborg-linjen ved ForSea færgeterminal/DSB perron. Torsdage kl. 10 – 16 (kun for gående) Tirsdage også for bilister. Adressen er: Færgevej 9, 3000 Helsingør

Region Hovedstaden har også planer om at gøre det nemmere for borgerne at finde vej i de forskellige tilbud om coronatest. De to testspor - samfundssporet (de hvide telte) og sundhedssporet (for folk med symptomer) - skal smelte sammen, og Lars Falk Jensen er udpeget som leder til at styrke organiseringen.

Lars Falk Jensen er chef for Facility Management på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, men rykker det næste år ud til Region Hovedstadens Akutberedskab, hvor han bliver konstitueret vicedirektør.

"Vi må forvente, at pandemien ikke forsvinder lige med det samme, så jeg er meget glad for, at Lars Falk har sagt ja til den her opgave. Borgere og patienter skal møde større brugervenlighed og bedre kommunikation, men der er også behov for at forbedre booking og skabe hurtigere tid til test og korte svartider. Samtidig skal vores set up være robust og holdbart, så det passer til et langstrakt testbehov hen over vinteren, hvor vi ikke kan stå ude i telte og teste," siger regionsdirektør Svend Særkjær.

 

  

 

Tags: corona

Like eller del denne artikel