Vil fusioneres: Fra venstre Lisbeth Lintz, formand for FAS og Overlægeforeningen, og til højre Helga Schultz, formand for Yngre Læger.

Lægeformænd har planer om at samle 20.000 læger i ny forhandlings-organisation

De to formænd for Yngre Læger og Overlægeforeningen, Helga Schultz og Lisbeth Lintz, arbejder på en fusion og på at skabe én stor forening for sygehusansatte læger, som har flere muskler at spille med, når der skal forhandles overenskomster.

Det skriver Altinget.

Paraplyforeningen Lægeforeningen har i dag en række undergrupperinger - PLO for praktiserende læger, Yngre Læger for - ja, yngre læger, og FAS, som er Foreningen af Speciallæger og under sig har syv større og mindre forhandlingsberettigede foreninger, heriblandt Overlægeforeningen.

Tanken er, at den nye forening skal rumme alle læger, der er ansat i det offentlige. Dermed er der ikke tale om en sammenlægning af Foreningen af Speciallæger og Yngre Læger, da de praktiserende speciallæger med ydernummer ikke vil høre hjemme i den nye forening.

Baggrunden for ønsket om en fusion er, at Yngre Læger og Overlægeforeningen ønsker at stå stærkere over for regionerne, når der skal forhandles overenskomster.

"Vi tror, vi kan stille en stor gruppe læger meget stærkere, hvis vi kan tale som en samlet gruppe af sygehusansatte læger," siger formand for Yngre Læger, Helga Schultz til Altinget.

Efter sommerferien vil de to foreninger sætte gang i forarbejdet, der i første omgang skal sondere holdningerne i baglandet.

En sammenlægning vil få kæmpe betydning for hele lægeverdenen, også for Lægeforeningen, som taler på vegne af alle læger i spørgsmål om blandt andet sundhedspolitik og etik.

En fusion mellem Yngre Læger og Overlægeforeningen vil betyde, at cirka 20.000 læger vil være samlet i en ny forhandlingsorganisation, skriver Altinget. Det får PLO’s 3.400 praktiserende læger til at blegne endnu mere i den interne magtkamp i Lægeforeningen.

 

Like eller del denne artikel