"Det er med beklagelse, at vi skal sige farvel til Jette, som sammen med sin oversygeplejerskekollega har arbejdet for at skabe et godt miljø og struktur i Børn og Unge i dialog med personalet," var lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen citeret for i en pressemeddelelse, der blev sendt ud fredag aften.

Stor ballade på Hospitalsenhed Midt igen

Dønningerne efter fyringen af den ledende overlæge Ulrich Fredberg har endnu ikke lagt sig, før hospitalsledelsen på Hospitalsenheden Midt igen har fået en møgsag på ærmet - og igen er blevet genstand for en del af kritikken.

Møgsagen udspringer fra afdelingen for børn og unge på Regionshospitalet Viborg, som er et af de tre hospitaler under Hospitalsenheden Midt.

1. maj 2019 fik afdelingen en ny ledende overlæge.

Ifølge medarbejdere begyndte samarbejdet på afdelingen derefter at halte, og sidste efterår blev der sendt "bekymringsbreve" til hospitalsledelsen og regionsrådet. Der blev holdt møder mellem ansatte, afdelingsledelsen og hospitalsledelsen og taget kontakt til Arbejdstilsynet.

De seneste måneder har flere medarbejdere sagt op, og for to uger kom et dramatisk højdepunkt, da 87 medarbejdere fra forskellige personalegrupper på afsnittet sendte endnu et bekymringsbrev til hospitalsledelsen. I brevet stod bl.a.: "Vi må understrege, at vi fortsat oplever en ledelse, der mangler overblik, visioner og ambitioner. Vi mangler en tydelig strategi og en fremadrettet plan for, hvorledes afdelingen kan generhverve gode kompetencer og opnå en høj faglighed og et tilfredsstillende uddannelsesniveau til de yngre kolleger."

Dagen efter indkaldte ledelsen til møder.

"Det er en svær sag, som vi har arbejdet intensivt med, siden vi modtog brevet fra 87 ud af afdelingens cirka 140 ansatte sent onsdag aften. Torsdag mødtes vi med både afdelingsledelsen og derefter personalet. På mødet med personalet fik vi mange input, som vi nu skal bearbejde sammen med afdelingsledelsen. Derfor har vi møder med afdelingsledelsen flere gange i denne uge og forventer at kunne melde ud til personalet sidst på ugen," sagde Mette Fjord Nielsen tirsdag i sidste uge til Viborg Stifts Folkeblad. Hun er sygeplejefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt.

Onsdag og torsdag gik. Og klokken blev 15 fredag. Og 16. Og 17. Tiden for almindelig fyraften var passeret. 

Klokken 17.31 fredag dumpede der ifølge Viborg Stifts Folkeblad en meddelelse fra en advokat, hyret af de 87 underskrivere, ind i mailboksen hos hospitalsledelsen:

"Gruppen undrer sig over, at hverken regionen eller sygehusledelsen har handlet. Gruppen er ved at miste tålmodigheden. De ønsker derfor en omgående redegørelse og handling, i tilfælde af manglende reaktion vil gruppen afholde et internt møde, hvor deres reaktion herpå vil blive besluttet. Der ønskes skriftligt svar senest på mandag d. 18. maj 2020 til undertegnede."

Mailen må have fået frustrationen til at koge hos hospitalsledelsen.

41 minutter senere, klokken 18.12, sendte hospitalsledelsen en pressemeddelelse ud med besked om, at den ledende overlæge Jette Hoffmann-Petersen fratræder og får et nyt job som overlæge i Børn og Unge på Regionshospitalet Randers.

I pressemeddelelsen skriver lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen blandt andet:

"Det er med beklagelse, at vi skal sige farvel til Jette, som sammen med sin oversygeplejerskekollega har arbejdet for at skabe et godt miljø og struktur i Børn og Unge i dialog med personalet."

Pressemeddelelsen slutter af med at fortælle, at der i alt har der været fire forskellige ledende overlæger i afdelingen siden 2016. To fastansatte og to konstituerede.

Pressemeddelelse vækker vrede

Formuleringerne i pressemeddelsen har nu fået både chefredaktør Lars Norup fra Viborg Stifts Folkeblad og tidligere læger fra afdelingen til at fare i blækhuset.

"Pressemeddelselsen slutter med det, der opfattes som et bittert vink til personalet, nemlig med en oplysning om, at der siden 2016 har været to fastansatte og to konstituerede ledere af afdelingen," skriver chefredaktør Lars Norup i en leder. Han fortsætter: "Det vil af personalet blive modtaget som noget nær et mistillidsvotum og ikke et oplæg til at begynde på en frisk med at genopbygge tillid og samarbejde. Man kan næsten kun læse af pressemeddelelsen, at den lægefaglige direktør, Claus Brøckner Nielsen, mener, at det er de 87 personaler, der er noget galt med."

Og Jonas Hansen, Lars G. Hansen, Birgitte Hertz og Ann-Margrethe Rønholt, alle tidligere speciallæger ved Børn og Unge, Regionshospitalet Viborg, skriver mandag 18. maj i et harmdirrende debatindlæg i Viborg Stifts Folkeblad:

"Pressemeddelelsen, som HL (hospitalsledelsen, red.) udsendte fredag den 15. maj, hvor de oplyser, at den ledende overlæge, Jette Hoffmann Petersen, har ønsket nyt job, læser vi udelukkende som et forsvar for den nu aftrådte ledende overlæge og et forsvar for HL's beslutning om alt for længe at fastholde hende i jobbet på trods af personalets mistrivsel og personaleflugten fra afdelingen. Vi oplever ikke, at HL i pressemeddelelsen kommer personalet i møde og forsøger at kigge positivt fremad med henblik på genopretning af afdelingens faglighed og arbejdsmiljø (...) Mellem linjerne læser vi, at Børn og Unge i Viborg er en vanskelig afdeling at lede, hvilket vi slet ikke kan genkende. Vi kan her fortælle, at ingen af de sidste års ledere har opsagt deres job grundet problemer med personalet (...) Vi vurderer, at hospitalsledelsen i Hospitalsenhed Midt er ansvarlig for den negative spiral, som Børn og Unge har været i siden sommeren 2019."

Afdelingsledelse nu helt væk

Mandag eftermiddag meddeler oversygeplejerske Lotte Niebur så, at hun også ønsker at træde ud af afdelingsledelsen på Børn og Unge som følge af den aktuelle situation. Dermed er hele afdelingsledelsen væk.

"Min refleksion er, at der er brug for et nyt afdelingsledelseshold i Børn og Unge for at skabe det nødvendige samarbejde mellem ledelse og medarbejdere," siger hun.

Hospitalsledelsen har besluttet at efterkomme Lotte Nieburs ønske.

Samtidig har hospitalsledelsen skrevet på mail til alle ansatte i Børn og Unge, at man planlægger at bruge to-tre uger på at analysere situationen, før der træffes beslutning om ledelsen af afdelingen på længere sigt.

"Vi har opsat dette tidsperspektiv, fordi vi ønsker tid til at inddrage både speciallæger og afsnitsledere i afdelingen samt MED-systemet grundigt i dialogen, før der træffes beslutning," siger Mette Fjord Nielsen.

Samarbejde skal evalueres

Formandskabet i Regions-MEDudvalget har også holdt møde om sagen og har tirsdag sendt en pressemeddelelse ud, hvori det bl.a. foreslås, at alle arbejdspladser i Region Midtjylland i løbet af de næste seks måneder skal evaluere samarbejdet og dialogen i hverdagen.

"Vi ønsker at afdække, hvordan vi i dag udlever Region Midtjyllands værdi om dialog og få input til, hvad vi eventuelt kunne gøre bedre. Evalueringen af arbejdspladsens samarbejde og dialog vil starte i Regions-MEDudvalget og derefter finde sted i Hoved-MEDudvalg og Lokal-MEDudvalg – og efterfølgende vil vi opsamle hovedpointerne i Regions-MEDudvalget," hedder det i udtalelsen.

 

Relateret artikel

 

Like eller del denne artikel