Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Fransk professor støtter Medicinrådet i afgørelse

Den netop godkendte immunrekonstruerende terapi Mavenclad er med sin gode balance mellem effekt og bivirkninger ifølge professor Patrick Vermersch, University of Lille, CHRU de Lille, kandidat til at indtage en væsentlig plads i fremtidens MS-behandling.

{snippet medrod}

”De afgørende studier har vist, at behandlingen har en klar effekt på immunsystemet uden risiko for infektioner og mange af de andre bivirkninger, og det er meget betryggende,” siger han.

Alligevel mener han, at det er fornuftigt, at det danske Medicinråd for nylig har bedømt Mavenclad til som behandling at være på linje med eksisterende andenlinjebehandlinger med langt flere bivirkninger. For Mavenclad er endnu ikke afprøvet i store langtidsstudier, så dokumentationen for sikkerheden ud over de første fire år er begrænset.

”Der kan meget vel komme stor efterspørgsel på en behandling, som ikke medfører, at man skal på hospitalet hele tiden, men myndighederne har ret. Det er fornuftigt at forholde sig konservativt til en ny behandling som Mavenclad. Vi har brug for store langtids-kohortestudier, for at finde ud af, hvordan sikkerhedprofilen ser ud på lang sigt,” siger Patrick Vermersch.

Tags: Medicinrådet, ECTRIMS17, Patrick Vermersch, Mavenclad, slerose

Del artikler