Arne Møller.

Dødstallet eksploderer i Spanien

SPANIEN. Dødstallet stiger voldsomt i Spanien, udgangsforbuddet er forlænget, og antallet af tests skrues op. Ifølge de spanske sundhedsmyndigheder er der håb om, at infektionsraten når sit højeste inden for de kommende dage, skriver journalist Arne Møller, som bor i Spanien.

På et pressemøde onsdag middag har de spanske myndigheder opjusteret dødstallet det seneste døgn fra 514 til 700. Det samlede dødstal er nu oppe på 3.434. Antal smittede med coronavirus er over 47.000. Dermed er Spanien det land i Europa, som er næsthårdest ramt af corona-pandemien. Italien har 113 dødsfald pr. million indbyggere, Spanien 73.

Efter beslutning i Sundhedsministeriet har man intensiveret antallet af tests, hvilket foreløbig har fået antallet af coronasmittede til at vokse med næsten 20 procent. På samme tid viste dødstallet en stigning på 23,5 procent i forhold til tallene fra mandag.

Madrid-regionen er hårdest ramt af corona-epidemien med 12.352 registrerede infektioner, hvilket er næsten en tredjedel af det samlede antal smittede i Spanien. Antallet af dødsfald i Madrid området er 1.535 - hvilket udgør 57 procent af det nationale tal.

Ifølge de spanske sundhedsmyndigheder er der håb om, at infektionsraten når sit højeste inden for de kommende dage.

Som et lys i mørket kan der også ses en stigning i antallet af mennesker der er kommet sig. Tirsdag blev 439 spaniere erklæret virusfri efter at have været smittet. Samlet er 3.794 kommet sig efter at være smittet. 

Der er udskrevet 102.000 bøder for at overtræde udgangsforbuddet. 926 personer er fængslet for overtrædelse af udgangsforbuddet. Så der er alvor bag den politiske beslutning.

 

Andre artikler fra Arne Møller i Spanien:

Tags: corona, spanien

Like eller del denne artikel