Arne Møller.

Der er langt flere døde i Spanien end smittede i Danmark

SPANIEN. Den pensionerede journalist Arne Møller bor i Spanien på solkysten. Han ser måbende på, at vi danskere stadig kan få lov til at gå en tur.

Udefra set virker det som om, at alvoren først rigtig gik op for danskerne i weekenden efter, at rigspolitichefen og landets politidirektører havde talt dunder til folket.

I Spanien, blot 3.000 kilometer syd for den danske grænse, er situationen en helt anden. Antallet af smittede i Danmark er omkring 1450. I Spanien passerede dødstallet 1.500 mandag morgen og er mandag eftermiddag 2.200.

Mens vi måbende ser Københavns overborgmester opfordre københavnerne til at drage ud af byen for at få frisk luft og del i solens stråler, så har vi i Spanien totalt udgangsforbud. Vi kan ikke gå en tur langs Middelhavet eller nyde mandeltræernes blomstring i Palomapark. Her i Spanien har politiet udskrevet over 30.000 bøder til mennesker, der har trodset udgangsforbuddet. I Danmark er tallet vist 20 bøder til folk, der ikke kan tælle til 10.

Den spanske ministerpræsident har beordret alle hoteller, vandrerhjem lukket, ligesom der nu er forbud mod privat udlejning af ferieboliger. Alt tyder på, at den spanske regering forlænger udgangsforbuddet til 14. april. Der er allerede rygter fremme om et endnu skrappere regeringsindgreb: Totalt udgangsforbud, så man heller ikke må gå til supermarked og apotek. Det kan resultere i et boom for konservesindustrien og en genkomst af Gullaschbaroner.

Uden sammenligning i øvrigt, så fik et opslag på Facebook fra den danske købmand i Fuengirola, Brian Hald, smilet frem.

Købmanden var ude og lufte sin BMW med sønnen Nicolai på passagersædet på trods af, at der er forbud mod at være mere end en person i bilen i disse coronatider. Politiet kørte op på siden og gjorde Brian opmærksom på, at de var to i bilen. Brian forsøgte at undskylde sig med, at han og sønnike arbejdede sammen hver dag og gik op og ned af hinanden i butikken.

Betjenten var ikke ikke i gavehumør og råbte, at det var utrolig at danskere, svenskere, nordmænd og englændere ikke forstod alvoren og efterlevede reglerne, hvorefter sønnike hurtigt hoppede ud af bilen og begav sig fremad til fods.

Brian erkender i sit opslag, at han undlod at spørge betjentene, hvorfor de må være to i en bil.

 

Andre artikler fra Arne Møller i Spanien:

Tags: corona, spanien

Like eller del denne artikel