Markant stigning i antal langtidssygemeldte med stress

En række pensionsselskaber slår alarm: Antallet af langtidssygemeldte med stress stiger voldsomt, specielt hos kvinder under 40 år.

Blandt pensionsselskaberne er Velliv, som tidligere hed Nordea Liv & Pension.

»Udviklingen er meget, meget bekymrende. Stress er blevet vor tids folkesygdom,« siger adm. direktør i Velliv, Steen Michael Erichsen til Finans.dk.

I Velliv er andelen af langtidssygemeldte kvinder under 40 år, der bliver sygemeldt med en psykisk lidelse, på otte år steget fra 39 pct. til 56 pct. For mændene i samme aldersgruppe er tallet steget fra 33 pct. til 43 pct. For mænd og kvinder over 40 år er tallene også stigende.

Tendensen med flere langtidssygemeldinger grundet stress går igen hos PFA, der er landets største kommercielle pensionsselskab.

»Det er bekymrende, at en stor andel danskere nu ender uden for arbejdsmarkedet med en psykisk diagnose, som alt andet lige i nogle tilfælde kunne have været forebygget. Før i tiden blev vi fysisk nedslidte. Nu bliver vi både fysisk og psykisk nedslidte,« siger Rikke Bay Haaber, chef for strategisk sundhed i PFA, til Finans.dk.

Tags: Stressforeningen

Like eller del denne artikel