Flere kræftramte kvinder afvist på Ringsted Sygehus i sommer

To kvinder, begge på 47 år, fra henholdsvis Sorø og Nykøbing F. står nu frem i Jyllands-Posten med kritik af Ringsted Sygehus i sagen om mangelfulde brystkræft-undersøgelser.

Sygehuset afviste i sommer at undersøge de to kvinder på trods af, at de var blevet henvist af deres egne læger til akutte undersøgelser og kræftpakkeforløb. 

Begge viste sig senere at have brystkræft. Den ene er i dag rask, den anden er i kemobehandling og står til at få det ene bryst fjernet.

Begge har netop klaget til Styrelsen for Patientsikkerhed over deres forløb, og klagerne har ført til, at Styrelsen for Patientsikkerhed har sat en overlæge på sygehuset under skærpet tilsyn, som Sundhedspolitisk Tidsskrift kunne fortælle for nylig..

Styrelsen har også bebudet, at man kommer på tilsynsbesøg på Ringsted Sygehus i november.

Brystkræft-skandalen på Ringsted Sygehus handlede i begyndelsen om forsømmelser i årene 2013 til 2017. Men nu er alt tre kvinder stået frem i Jyllands-posten efter at have klaget over deres forløb i sommeren 2019, hvilket viser, at der stadig indtil for nylig har været problemer på sygehuset.

 

Tags: brystkræft-skandale, Ringsted-skandale

Like eller del denne artikel