Lif: Vurderingen af Spinraza bør gå om

Medicinrådets fjerde vurdering af Spinraza (nusinersen) bør gå om, for rådet har ændret præmissen for vurderingen uden at lade virksomheden komme til orde, mener viceadministrerende direktør i Lif (Lægemiddelindistriforeningen) Henrik Vestergaard. 

Ny DHS-formand: Vi skal være rådgiver for myndighederne

Henrik FrederiksenDHS bør træde ind med klinisk erfaring og specialistviden, når Medicinrådet skal træffe beslutning om, hvorvidt en hæmatologisk behandling skal tilbydes eller ej. Det mener overlæge på Hæmatologisk Afdeling X, Odense Universitetshospital, Henrik Frederiksen, der er formand for Dansk Hæmatologisk Selskab.

Ministre opfordrer til at melde unødige regler

Fra i går, 1. oktober, i år kan alle – både ansatte, borgere, virksomheder og organisationer - pege på regler på sundheds- og ældreområdet, som de mener er overflødige og bør afskaffes.

Overlæge advarer: Brug ikke vejledning for lungekræft

Mens Medicinrådet kæmper for at finde egnede, og villige læger til at sidde i et fagudvalg for lungekræft, bliver behandlingsvejledningen på området mere og mere forældet. Overlæge på Onkologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital, Tine McCulloch, fraråder på det kraftigste at bruge vejledningen, som hospitalsafdelingerne ellers er forpligtet til at følge.

Medicinrådet modtager dobbelt op af sager

Steen Werner HansenAntallet af sager, som Medicinrådet årligt skal behandle, ser ifølge rådets eget sekretariat ud til at blive op mod dobbelt så højt som først antaget.

  • 1
  • 2