Brystkræftskandalen fra Ringsted vokser

Omfanget af sagen om mangelfulde brystundersøgelser vokser markant. Antallet af brystkræftramte kvinder, der kan have fået mangelfuld undersøgelse i Ringsted, er nu vokset til 304.

Det skriver Jyllands-Posten.

Regionen har undersøgt tusindvis af kvinders journaler fra perioden 2013-2017 og derved fundet yderligere 294 kvinder, som har fået konstateret brystkræft og oprindelig kan være mangelfuldt undersøgt. Det samlede tal er således steget fra 221 for halvanden måned siden til nu 304 kvinder. Om kvinderne har fået en utilstrækkelig undersøgelse og er berettiget til erstatning, skal Patienterstatningen nu afgøre.

Ved genundersøgelser af kvinder er der foreløbig fundet ni kvinder med brystkræft ud over den kvinde, som startede sagen.

Samtidig varsler Styrelsen for Patientsikkerhed et påbud mod Ringsted Sygehus og Region Sjælland. De har afdækket forhold, der kan være til fare for patientsikkerheden og er i strid med sundhedsloven - derfor vil styrelsen udstede et påbud til Radiologisk Afdeling på Ringsted Sygehus og til Region Sjælland.

Styrelsen vurderer, at det er i strid med sundhedsloven, at sygehuset i en række tilfælde tilbageholder information over for kvinder om, at man har fundet tegn på brystkræft hos dem.

Tags: brystkræft, Ringsted-skandale

Like eller del denne artikel