Vagn Bach får i alt 2,5 millioner kroner inklusiv pension med sig.

Fyret efter brystkræftskandale: Så mange penge får han med sig

Det kostede sygehusdirektøren for Næstved, Slagelse, Ringsted Sygehuse, Vagn Bach, en fyreseddel, at kvinder har fået brystkræft efter mangelfulde undersøgelser på Ringsted Sygehus.

Men han kan trøst sig med en god sum penge. Han får nemlig i alt 2,5 millioner kroner inklusiv pension med sig. Det viser en aktindsigt, som Sjællandske Medier har fået.

Beløbet følger den tidligere sygehusdirektørs kontrakt med seks måneders opsigelsesvarsel og 12 måneders fratrædelsesgodtgørelse. Der er ikke indgået en fratrædelsesaftale, Vagn Bach er afskediget og fristillet i opsigelsesperioden.

Vagn Bach fik efter eget udsagn besked om de mangelfulde undersøgelser allerede i januar 2018, men politikerne i regionsrådet i Region Sjælland blev først orienteret i december 2018, politikerne blev med andre ord holdt i uvidenhed i knap et år.

I perioden fra marts 2013 til maj 2017 undlod sygehuset bevidst at følge de nationale kliniske retningslinjer om, at kvinder med mistanke om brystkræft skal igennem tre typer af undersøgelser. I Ringsted fik kvinderne kun én undersøgelse for at »spare lægetimer og undersøgelsestid«. 

En del af lægerne, herunder overlægen selv, løste problemet med de forkerte interne retningslinjer ved at undlade at skrive i kvindernes patientjournaler, hvordan de specifikt blev undersøgt, medmindre lægerne var tvunget til at gøre det, når en kvinde eller hendes læge kontaktede afdelingen.

Foreløbigt har ni kvinder fået konstateret brystkræft efter mangelfulde undersøgelser på Ringsted Sygehus.

Tags: Ringsted-skandale

Like eller del denne artikel