Piger med gener efter hpv-vaccine var ramt psykisk inden vaccination

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at 29 pct. af piger, som har gener efter hpv-vaccination, havde indløst en recept på psykiatrisk medicin eller var indlagt af psykiske årsager indenfor en periode på fem år, inden de fik hpv-vaccinationen.

Det skriver ritzau.

Undersøgelsen bygger på data fra 1496 kvinder, som i 2015 var henvist til et af regionernes fem hpv-centre. De er sammenlignet med 2240 jævnaldrende kvinder, som også er vaccinerede, men som ikke har søgt behandling. Blandt dem havde 17 procent fået medicin. Tilsvarende havde 18 procent af pigerne med gener været indlagt på en psykiatrisk afdeling, men det gjaldt for 9 procent af de vaccinerede generelt.

“Studiet kan være med til at vise, at der kan være andre faktorer end vaccinen, der spiller en rolle. Mange af de henviste piger skilte sig allerede ud, inden de blev vaccineret,” siger ph.d. studerende og hovedforfatter bag studiet Tina Lützen, Aarhus Universitet, til Ritzau.

Dorte Rytter, der er lektor på Aarhus Universitet, understreger, at resultaterne ikke kan bruges til, hverken at be- eller afkræfte at vaccinen giver bivirkninger.

Undersøgelsen lægger sig op ad en undersøgelse fra Statens Serum Institut, som kom tidligere i år.

 

 

Tags: hpv, hpv-vaccination

Like eller del denne artikel