Gøtzsche samler ind til sin fyringssag

14. januar kl. 11 havde 343 mennesker verden over indsamlet i alt 143.000 kroner til Peter Gøtzsche. Pengene går primært til advokathjælp i forbindelse med hans afskedigelsessag fra Rigshospitalet, og kun et eventuelt overskud af indsamlingen vil gå til et nyt institut for fri forskning, som han vil oprette.

Peter Gøtzsche advokater arbejder i øjeblikket på at undgå, at Rigshospitalet fyrer ham, som hospitalet ifølge Gøtzsche har meddelt ham, at det vil. Det fremgår af en artikel i British Medical Journal.

Indtil den sag er endelig afgjort, kan der ikke tages beslutning om, hvordan det nye institut for fri forskning skal organiseres.

"Vi har endnu ikke besluttet, hvordan vi skal organisere os selv, da det afhænger af, om jeg bliver fyret eller ej. Men vi har store forhåbninger," siger Peter Gøtzsche til British Medical Journal.

Han fortæller tidsskriftet, at instituttet vil blive oprettet ud fra tre grundlæggende principper:

  • At det skal tilstræbes, at al forskning er fri af økonomiske interessekonflikter
  • At al forskningen bør offentliggøres hurtigst muligt og gøres frit tilgængeligt
  • Og at alle videnskabelige data, herunder studieprotokoller, skal være frit tilgængelige

Peter Gøtzsche fortæller, at det nye institut skal finansieres af crowdfunding, og at det vil fokusere på lobbyvirksomhed og på at producere egen forskning.

"Vi har ingen ambition om at konkurrere med Cochrane," siger han. "Lobbyarbejde vil blive en stor del af vores arbejde," fortæller han til British Medical Journal. Gøtzsche har tidligere haft held til via lobbyarbejde at bedre adgangen i EU til kliniske forsøgsdata.

Hans "vi" og "vores" refererer han blandt andre også til Tom Jefferson, der er ansat som seniorforsker ved Nordic Cochrane. I hvert fald siger Peter Gøtzsche til British Medical Journal, at Jefferson vil blive "involveret".

Startskuddet til det nye institut lyder 9. marts, hvor Gøtzsche inviterer til et symposium med oplæg fra en række markante læger, forskere og journalister fra hele verden. Blandt deltagerne er den tidligere chefredaktør på British medical Journal (BMJ), Richard Smith, Peter Aaby fra det danske Bandim Health Project og Tom Jefferson. Deltager er også professor David Hammerstein, som var en af de fire forskere, der forlod bestyrelsen i det internationale Cochrane i protest over Peter Gøtzsches eksklusion for få måneder siden.

 

 

Udklip fra GoFundme-siden:

 

Tags: Peter Gøtzsche, goetzsche, Gøtzsche

Like eller del denne artikel