Svend Lings anker dom: "Situationen er utålelig"

I sidste uge blev den pensionerede læge Svend Lings idømt 40 dages betinget fængsel for i to sager at have medvirket til selvmord.

Den dom har han besluttet at anke til Landsretten med påstand om frifindelse, skriver han til Sundhedspolitisk Tidsskrift.

"En mild betinget dom for medvirken til selvmord burde – synes nogle – være tilfredsstillende. Men jeg oplever situationen som utålelig. Hver eneste dag bliver jeg kontaktet af syge og lidende mennesker der trygler om rådgivning. Hvilken medicin kan bruges, hvor meget skal man tage og hvordan? Som sagen står nu, er jeg tvunget til at afvise dem da jeg ellers risikerer at blive varetægtsfængslet," siger Svend Lings.

Han ønsker at få testet grænsen for, hvornår det er strafbart at rådgive om, hvordan man kan begå selvmord.

"Er det i forbindelse med selvmord f.eks. strafbart, at man fortæller folk, hvordan de kan gå ud på en bro eller op i et tårn og springe ud? Eller skal man køre dem derhen? Skal man være til stede og f.eks. hjælpe en, der hænger sig, med at binde et reb om halsen eller holde geværet for en, der skyder sig? Eller er det nok at fortælle hvilke piller, man kan tage, som jeg har gjort? Jeg har jo kun benyttet mig af ytringsfriheden og fortalt, hvad man i forvejen kan læse i en lovlig selvmordsvejledning, der ligger frit tilgængelig på internettet," siger Svend Lings.

Svend Lings har siden, at dommen blev afsagt den 26 september, ikke rådgivet folk med at begå selvmord.

Tags: Svend Lings, aktivdoedshjaelp

Like eller del denne artikel