Sundhedspolitisk Tidsskrift

Rigshospitalet: Vi afventer besked i Cochrane-sagen

Rigshospitalets direktion forholder sig afventende over for eventuelle ændringer i organiseringen af Nordic Cochrane center, efter at bestyrelsen for det internationale Cochrane onsdag meldte ud, at direktør for Nordic Cochrane Center Peter Gøtzsche er ekskluderet fra samarbejdet såvel som fra sin bestyrelsespost og sin stilling som direktør for Nordic Cochrane.

Det fortæller direktør for Rigshospitalet, Per Christiansen, som torsdag formiddag har konfereret med koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling, om, hvordan han skal forholde sig til sagen.

Onsdag meddelte bestyrelsen for det internationale Cochrane samarbejde, at professor Peter Gøtzcshe er ekskluderet fra samarbejdet og fra sine poster som bestyrelsensmedlem og direktør for Nordic Cochrane Centre. Men Peter Gøtzcshe skriver selv i Politiken, at han fortsat er direktør for centeret, som er placeret på og administreres af Rigshospitalet.

Hospitalsdirektøren melder dog hus forbi og henviser til Sundhedsministeriet for et svar.

”Vi bliver nødt til at vente på, at nogen giver os besked, hvis vi skal agere. Vi administrerer jo bare bevillingen for Nordic Cochrane Center personalemæssigt. Centeret er uafhængigt, og der er armslængde mellem Rigshospitalet og centeret, for de skal jo også kunne kritisere det, vi foretager os, så derfor er vi ikke på nogen måde inde over den faglige organisatoriske del af Cochrane,” siger Per Christiansen, som fortæller, at han ikke kender organiseringen af Cochrane-samarbejdet godt nok til at vide, om onsdagens melding om ekslusion af den danske direktør vil få konsekvenser for centeret.

”Jeg følger med i medierne for at finde ud af, hvordan det hænger sammen, for vores involvering handler udelukkende om det økonomiske og personalemæssige, og lige nu afventer vi en melding om, hvor vidt vi skal agere eller ej. Men indtil nu har vi ikke hørt noget af den slags,” siger Per Christiansen.

 

 

 

Tags: Peter Gøtzsche, Nordic Cochrane Center, Det Nordiske Cochrane Center., goetzsche, Gøtzsche

Like eller del denne artikel